Reseptfri hjertemedisin! – for godt til å være sant?

Vi leser i NRK Buskeruds innlegg den 4. august at det finnes en reseptfri tablett som kan redde livet ditt om du får et hjerteinfarkt. Tabletten det er snakk om er aspirin! Et produkt som har vært på markedet lenge uten at det har vært alminnelig kjent at den er legende og lindrende i forhold til hjerteinfarkt!

Aspirin inneholder acetylsalisylsyre som er kjent som et effektivt middel for behandling av folk som har fått hjerteinfarkt. Stoffet er blodfortynnende og kan løse opp blodpropper.

Norske helsemyndigheter har vegret seg for å gi klare anbefalinger til folk om å skaffe seg tablettene for å ha dem i beredskap. Nå leser vi imidlertid i NRK Buskerud sitt innlegg at fagdirektør Steinar Madsen går langt i å råde folk i risikosonene til å ha tablettene i medisinskapet.

Vi vet at det å tilføre 300 milligram acetylsalisylsyre reduserer risikoen for å dø betraktelig. Disse tablettene kan redde liv ved hjerteinfarkt, sier Madsen.

Helge Istad I Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, ønsker utspillet fra Madsen velkommen. Han understreker betydningen av at folk som røyker eller har høyt blodtrykk, bør ha disse tablettene tilgjengelig.

Hjerte pasienter bruker ofte Albyl-E daglig. Det er en av de svakeste av tilgjengelige medisiner. Noe av grunnen til at det advares mot «fri bruk» av acetylsalicyl, er at magesår, særlg blødende, kan være en risikofaktor.

Hos legen kan man få resept på Albyl-E som er det svakeste av preparatene. På apoteket kan man som det fremgår ovenfor, få kjøpt Aspirin til en meget hyggeligere pris.

Er man i risikosonen så gjør man som Steinar Madsen anbefaler, har aspirin tabletter i medisinskapet og et par i lommeboken i påkommende tilfelle. Nå ser vi i info fra NRK Buskerud at apotekene tømmes for Aspirin. Hjertespesialist Wasim Zahid er bekymret for at folk har unødvendig angst for hjerteinfarkt.

I alle fall, ser det ut som et hjerteinfarkt er på vei, ring 113!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter