Seniornett Sarpsborg Øst gir dataopplæring for 55+

At det er en skrikende mangel på datakompetanse blant seniorer er ingen hemmelighet. Bare i Sarpsborg er det 13 560 personer over 60 år og av disse har 40 % ikke vært på nett de siste tre måneder og 18 % (2 440 personer) har aldri vært på nett.

Dette har Seniornett Sarpsborg Øst satt seg for å gjøre noe med. De siste ni år har de hatt dataopplæring for seniorer og 350 seniorer har fått individuell dataopplæring. I alt har over 600 seniorer fått tilbud via Seniornett.

Seniornett er et lokallag av Seniornett Norge og har i Sarpsborg ca. 130 medlemmer. Både kontingenten til Seniornett og prisen på kurs er meget rimelig kr. 250,- for medlemskap og kr. 200,- i kursavgift. Hvert år får ca. 40 seniorer 1 til 1 opplæring i bl.a. bruk av helsenorge.no, nettbank, mail, digipost, bildebehandling og digital arv samt sikkerhet på nett. Denne grunnopplæringen skjer hver mandag.

Hver tirsdag er det datakaf’e hvor det møter 25 – 30 personer som får undervisning i forskjellige temaer.

Driften av Seniornett er et samarbeid med Sarpsborg Øst Frivilligsentral, som er en frittstående stiftelse. 15 frivillige datalærer jobber 1 500 timer pr år for å gi dataopplæring og hjelp til seniorer.

Sarpsborg Øst Frivilligsentral er en meget aktiv forening hvor 80 frivillige bidrar med over 5 årsverk.

 

 

 

Av aktiviteter kan nevnes:

  • Mandag: Dataopplæring og Bowls
  • Tirsdag: Hygge og hobbykafe og Seniornett
  • Onsdag: Handletralle på Haugvoll sykehjem
  • Onsdag og torsdag: Prosjekt Nevenyttig/Bodalsgutta og Prosjekt Stasjonsbyen/Løkkegutta
  • Torsdag: Språkkaf’e og engelsk språkgruppe.

At det er stort engasjement, kan undertegnede skrive under på. Jeg har hatt gleden av å følge dataundervisningen på mandager og tirsdager, og må bare ta av meg hatten for de lærene som underviser. De har stor tålmodighet med oss analfabeter i dataverdenen og de tar seg god tid til å forklare hva som er riktig.

Seniornett Sarpsborg Øst har et glimrende tilbud for de som ønsker å komme seg på nett og for de som er på nett, men som ønsker å videreutvikle sin kompetanse. Vi vil anbefale dette opplæringstilbud til våre medlemmer. Terskelen er lav!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter