Skaff deg hund – og lev lenger!

Så enkelt er det vel ikke, men det har lenge synes at det er en klar sammenheng mellom helse og det å ha hund. Det første man tenker på i den forbindelse er det man har sikret seg av mosjon og frisk luft. Opp av sofaen – hunden er nådeløs. Den krever å bli luftet 3 – 4 ganger om dagen. Turer i skog og mark følger også med. Hundeieren kommer ikke unna!

Hunden er et sosialt flokkdyr som finner seg godt til rette med mennesker den omgås. Den blir fort «din beste venn». For de som plages av ensomhet, så kan en hund bety selskap og live opp i tilværelsen. Hunden oppleves gjerne mer som et familiemedlem enn som et husdyr!

Temaet «sammenheng mellom det å ha hund og helse» har gjennom lengre tid hatt stor oppmerksomhet. Nyere studier synes å bekrefte sammenhengen. Vi gjengir nedenfor noen klipp fra et innlegg i ABC-nyheter av den 24. januar 2019:

«En ny studie viser at hundeelskere kan ha 23% lavere risiko for å dø av hjertesykdom – men det kan også være at gladere mennesker foretrekker hunder!

Hunder er virkelig menneskets beste venn, ifølge en svensk studie som viser at det å ha hund kan redusere forekomsten av hjerte- og karsykdommer.

Studien av 3,4 millioner mennesker mellom 40 og 80 år, viser at det å ha en firbent venn fører til 23% lavere risiko for å dø av hjerte og karsykdom. Risikoen for å dø av andre årsaker reduseres også med 20%. Studien gikk over 12 år.

Tidligere studier har vist at det å ha hund minsker forekomsten av ensomhet og depresjon.

Hundeiere takler stress bedre, og de har gjennomgående lavere blodtrykk og puls enn andre. De har også noe lavere kolestrolnivåer.

The American Heart Association ble i 2013 tilstrekkelig overbevist av en sammenstilling av et dusin ulike studier, til å publisere en uttalelse om at å eie en hund sannsynligvis er forbundet med en lavere risiko for hjertelidelser.»

Forskerne er forsiktige med å fastslå med 100% sikkerhet sammenhengen mellom det å eie hund og helse. Men indisiene er så mange og så klare at det skulle rekke.

Har du lyst på hund, så skulle du ha nok gode grunner til å skaffe deg en!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter