Teknologisk forståelse – henger du med?

I SENIOR NORGE arbeider vi for å holde oppmerksomheten oppe om det faktum at vi har 400.000 ikke-digitale mennesker her i landet. Et faktum som kan se ut som om myndigheter og næringsliv nærmest fornekter, i alle fall kan det oppleves slik.

Hvis vi utvider begrepet til «teknologisk forståelse», så er problemet meget større enn de 400.000 ikke-digitale. Det er prisverdig at El-kjøp har gjennomført en undersøkelse om dette. Undersøkelsen er omtalt i Computerworld 22.oktober 2019.

Undersøkelsen viser at 1 av 3 sliter med å henge med i den teknologiske utviklingen. Med utgangspunkt i at det i Norge bor vel 5.000.000, så gjelder dette ifølge El-kjøp sin undersøkelse 1.600.000. Hver fjerde nordmann mener forskjeller i kunnskap om teknologi har skapt økte klasseskiller. Undersøkelsen viser at 2 av 5 har produkter de ikke vet hvordan de skal bruke og at 1 av 5 opplever at de går glipp av ting fordi de ikke kan nok om teknologi.

Det kommer stadig nye tekniske produkter på markedet, fulgt av omfattende, kompliserte brukerveiledninger som er vanskelige å sette seg inn i og forstå. At skriften ofte er så liten at det kreves forstørrelsesglass for å lese teksten, gjør ikke saken enklere.

Et eksempel: Vi hadde en termostat for varmekablene i badegulvet. Dette måtte byttes ut. Termostaten hadde en «on/off» bryter og en innstilling for temperaturvalg – enkelt og greit. Brukerveiledning unødvendig. Den nye termostaten er et teknisk vidunder med en masse valgmuligheter og en komplisert brukerveiledning som er håpløs å forstå. Herligheten kostet ferdig installert kr. 3.400,-. Dette kan vel ikke kalles fremskritt!

El-kjøp har forståelse for kundenes situasjon og er klar til å assistere de som trenger hjelp med teknologi. Målet er at kundene skal gå ut av butikkene med produkter de skal kunne bruke.

El-kjøp er sitt ansvar bevisst. For å gjøre noe med utfordringen med manglende teknologisk forståelse, arrangerte de den 24. oktober «Teknotrøbbeldagen» i alle sine butikker. I tillegg har flere av butikkene funnet på kreative og gode tiltak for å hjelpe kundene.

 

Vi synes det er gledelig å oppleve at en betydelig aktør i det norske næringsliv, ser problemer fra kundenes posisjon, at de ikke «stikker hodet i sanden», men at de setter i verk konkrete tiltak for å hjelpe kundene.

Honnør til El-kjøp for dette!

 

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter