Temamøte på Glenghuset 6. november

Åpent møte – Private aktører i helse- og omsorgsmarkedet

Statssekretær Anne Bramo kommer!

SENIOR NORGE Østfold inviterer medlemmer, seniorer, pensjonistforeninger og andre som måtte være interessert til temamøte onsdag den 6. november. Møtet vil finne sted i Glenghuset, Dronningens gt. 34, 1723 Sarpsborg. Lunsjmøte kl. 1200 – 1400

Temaet denne gangen er private aktører i helse- og omsorgsmarkedet. «Hår i suppa» eller verdifullt supplement til offentlige tilbud. Ideologene har fått herje i flere kommuner – vekk med de private aktørene. Ingen skal få tjene penger på omsorg! Oslo og Moss kommuner er eksempler på hvor ille dette kan gå.

I Moss kommune hadde de gjennom flere år støttet utviklingen av private tilbud, blant annet fritt brukervalg. Selv om det fantes unntak, var det klart at de private i hovedsak greidde seg fint i konkurransen med offentlige tilbud. Men likevel – de private aktørene ble presset ut.  Massakre er et ord det kunne ha vært fristende å bruke! Det hadde skjedd et politisk skifte i Moss kommune som ga et rød/grønt flertall som gikk inn for å rekommunalisere private virksomheter innenfor helse- og omsorg.

Statssekretær Anne Bramo satt midt oppe i denne prosessen. Som lokalpolitiker kjempet hun for at private aktører skulle få muligheter til å etablere og utvikle sine virksomheter, og brukerne skulle få valgmuligheter. Det er disse problemstillingene statssekretær Anne Bramo vil holde foredrag om. Spennende å høre hvilke muligheter hun ser for seg!

Etter statssekretær Anne Bramos sitt foredrag blir det en pause hvor vi selger lodd. Ha med kontanter – vi har ikke Vipps eller kortleser. Deretter slipper vi til en oktett fra Greåker mannskor. Her er noe av det de har på programmet:

  • Sangermotto- Størmannslua
  • Ein song om frihet
  • Mikis Teodorakis
  • Få meg i kjerka, fra My Fair Lady
  • Can’t help, Elvis Presley
  • You raise me up, Løland
  • Land of hope and glory m.m.

Vi tar ikke inngangspenger, men har utlodning i stedet – løp og kjøp!

Vi selger kaffe og vafler, kr. 20,- og så skal vi ha det hyggelig sammen!

Ha med kontanter!

Vi har et interessant tema og en meritert foredragsholder! Vi ønsker alle vel møtt og håper det kommer riktig mange til vårt møte!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter