Tør du ha hund uten forsikring?

Før jul måtte vi se vår 15 år gamle Gordonsetter, Tuxie, ut på den siste reis til andre jaktmarker. Vi hadde hatt henne i 11 gode år og savnet var stort. Det ble tomt i stuen og beslutningen om å skaffe oss ny hund tok ikke lang tid. Mira er en 8 år gammel springer spaniel som har funnet sin plass i familien. Hun er en særdeles sosial hund som etter hvert har krøpet godt inn i hjertene våre. Vi har sett frem til å ha glede av hennes selskap i noen år fremover.

Nå har hun hatt løpetid fulgt av et par uke med diare og oppkast. Så har hun hatt tydelige mavesmerter. Stor bekymring! Torsdag morgen i uken som gikk trodde, jeg hun var død. Jeg måtte kjenne godt etter for å konstatere at hun pustet. Det var håp!

Turen opp til proffene i Fredrikstad Dyrehospital var kort. De er kompetente og betryggende grundige i sine analyser. Diagnosen lød på betennelse i livmoren med spredning til bukhinnen. Løsningen skulle bli kikhullsoperasjon, fjerning av livmoren og behandling med antibiotika.

Vi så for oss at dette ville bli dyrt. Det ble enda dyrere! Kr. 34.994,92, kunne oppleves som en dødsdom. Det var godt å vite at vi hadde forsikring. I forhold til totalprisen opplevdes egenandelen på kr. 10.000 nærmest som lommepenger!

Er det noen som tør å ha hund uten forsikring? Vi bare spør!

Operasjonen tok ikke lang tid. Mira er nå hjemme hos oss igjen og har tatt plass i den nye sofaen vår. Gleden over å ha henne tilbake igjen er for stor til at vi synes vi kunne nekte henne plassen.

Nå trenger vår gode, snille venn en ukes tid for å komme ordentlig til hektene igjen og så skal vi ut på våre sykkelturer. Vi kommer til å synes jevnlig på Glommastien ut over!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter