Ukebrev – Senior Norge v/Christin Engelstad

Høsten er høringstid

Senior Norges Ressursgruppe for jus og økonomi hadde møte 23. september. Gruppens ni medlemmer arbeider nå med fire høringer.

I forbindelse med Høring – forslag om endringer i forskrift om en verdig eldreomsorg – samboergaranti

besluttet ressursgruppen at Senior Norge skal sende et meget kort høringssvar hvor vi sier oss enige i forslaget som lyder:  At par som ønsker det skal kunne bo sammen.

 

I forbindelse med

høring om lov om Eldreombudet

høring om regjeringens forslag om å fase ut forsørgertillegg til alderspensjon i folketrygden

høring av ny vurdering av tillegg til uføres alderspensjon

vil alle bli drøftet videre på neste møte. Det er ofte et omfattende og  grundig arbeid som skal til for å utarbeide godet høringssvar. Men det er nettopp gjennom dette arbeidet Senior Norge utnytter organisasjonens sterke ressurser på en meget direkte og konstruktiv måte opp mot politikerne.

 

Sentralstyremedlem synger ut i Lørdagsrevyen

Agnete Tjærandsen er en meget aktiv senior. Medlem av Senior Norges sentralstyre, aktiv politiker og leder av eldreråd. Hun er et godt eksempel på seniorer som gjør en innsats for samfunnet. Lørdag representerte hun bortimot 250 000 seniorer på Dagsrevyen.

Du kan lese hele saken her:

https://www.nrk.no/dokumentar/_-helt-bak-mal-at-vi-ikke-regnes-med-1.14720479

Vi setter stor pris på om du deltar i debatt og kommenterer på vår Facebook-side

 

FNs internasjonale eldredag

I morgen 1. oktober er det FNs internasjonale eldredag. Den feires over hele landet. Ja, hele verden. Oslos ordfører Marianne Borgen har invitert over tusen gjester til festen, og det blir underholdning på meget høyt nivå. Dagens hedersgjester er beboere ved byens sykehjem. I forbindelse med den store dagen og festforestillingen i Oslo Rådhus kårer Senior Norge årets Hederssenior.  Hvem det blir kan du se på nettsiden vår i morgen ettermiddag. www.seniornorge.org

Målet for den internasjonale eldredagen er å

sette søkelys på eksisterende forskjeller i alderdommen, og se hvordan dette  ofte er resultat av ulike forhold og ulemper tidligere i livet.

Sette søkelys på at det nå haster med å håndtere eksisterende og fremtidige forskjeller blant eldre.

utforske sosiale og strukturelle endringer i en “livspolitikk”: livslang læring, tilpasset arbeidsliv, sosialpolitikk og universell helsedekning av arrangementene.

reflektere over hvordan man kan stanse forskjellsbehandling, negative holdninger og stereotypier knyttet til alderdom.

 

Hva tenker en 90-åring på?

 

Husker du at vi for et par uker siden skrev om at eldre sjelden blir spurt når samfunnsspørsmål skal avdekkes? Vel, i NRK-programmet ‘’Ikke spør om det’’, blir eldre spurt til gangs! Der stiller seerne anonyme, flaue, klønete og vanskelige spørsmål til et knippe nittiåringer. De svarer levende, artig og interessant på spørsmål vi alle lurer på. Programmet viser at mennesker over 90 år er interessante og har mange meninger fra et langt liv, skriver NRK.

Episoden vises på NRK1 på FNs internasjonale eldredag tirsdag 1. oktober kl. 22.35.

 

Du kan se den allerede nå ved å klikke lenken under.

https://tv.nrk.no/serie/ikke-spoer-om-det/2019/MDNY14000619/avspiller

 

Har du spørsmål eller kommentar? Ta kontakt med post@seniornorge.org

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter