Ukebrev – Senior Norge v/Christin Engelstad

Årets hederssenior

 

Av Arne Brusgaard, nestleder Senior Norge Frogner

På Oslo kommunes og Senior Norges arrangement i Oslo Rådhus – på FNs eldredag – den 1. oktober, ble Senior Norges høye pris, Årets Hederssenior, delt ut.

Den verdige vinneren var Olav Thon, som fikk prisen for å være et forbilde for aktive seniorer og for å støtte opp om tiltak for seniorer. Olav Thon har etablert en stiftelse for størstedelen av sin formue. Avkastningen fra denne stiftelsen skal ikke minst bli tildelt verdige formål rettet inn mot den eldre delen av befolkningen.

Etter en flott tale av Trude Drevland – der hun markerte verdien av seniorene og deres bidrag for landet. De fremmøtte markerte støtte til Trude Drevland og for hennes gode arbeid som politiker med å gi henne en varm applaus for talen hennes. Trude Drevland er leder av «Råd for et aldersvennlig Norge», som ble oppnevnt av regjeringen i 2018.

Nærmere 800 personer var til stede under arrangementet.

Årets Hederssenior ble også ble hyllet av kunstnere fra Barrat Dues akademi og Elisabeth Andreasson, som dedikerte en av sine kjæreste sanger til nettopp Olav Thon. Da “Bettan” satte i gang med sin store hit fra Bobby Socks, tok det helt av, og eldre av det nobleste slaget glemte både rullestoler, rullatorer og stokker: De begynte å danse i selveste storstuen i Rådhuset. Litt av et syn – og så herlig å oppleve!

Både hederssenior og mange av de 800 fremmøte lot seg friste til å “la det svinge” – med “Bettan” Andreasson som solist.

 

Eldre skal med!

Senior Norges sentralstyremedlem, Agnete Tjærandsen (86), satte et foreløpig punktum for debatten om de over 80 år sin plass i Statistisk Sentralbyrås (SSB) statistikker.

I programmet Dagsnytt 18 forrige uke representerte Tjærandsen 250 000 nordmenn over 80!

Tjærandsen møtte Geir Axelsen, direktør i SSB i debatten. Han forsto kritikken, men mente likevel at SSB gir et dekkende bilde av den eldste befolkningen. Imidlertid mente han det var naturlig å inkludere eldre over 80 når nye undersøkelser skal gjennomføres fremover. Det tar vi som en seier!

 

Har du spørsmål eller kommentar? Ta kontakt med post@seniornorge.org

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter