Ukens smil – Utrolig deilig!

Etter at Erling Ree-Pedersen hadde tiltrådte som skattedirektør holdt han i februar 1976 en avskjedsfest for sin forgjenger, nå avdøde Syver Fagernæs. Fagernæs var i skattekretser kjent som forfatter av Håndbok i skatterett og ligning som ikke har blitt videreført (men har funnet en form for arvtager i Lignings-ABC). Skattedirektør Fagernæs var også far til NRK-kjendisen Toppen Bech og regjeringsadvokat Sven Ole Fagernæs.
I pressen var han omtalt som opphavsmannen til ”Blåbærskatten” – skatt på bærplukking.

Under festen i 1976 holdt Fagernæs en tale der han fortalte følgende historie:
En tid etter at han hadde sluttet, snakket han med en av sentralborddamene.
Hun fortalte at en dag hadde en kar ringt og spurt etter skattedirektør Fagernæs. ”Dessverre, det går ikke,” svarte sentralborddamen, ”han har sluttet”.

Dagen etter ringer det igjen tidlig på morgenen, og en stemme sier at han vil gjerne snakke med skattedirektør Syver Fagernæs. ”Jeg beklager, han har sluttet,” er på nytt svaret.

Det samme gjentar seg flere dager. ”Er skattedirektør Fagernås å få snakke med?”. ”Beklager, Fagernæs har gått av som skattedirektør.”

Til slutt sier sentralbordamen: ”Unnskyld at jeg spør. Jeg synes jeg hører igjen stemmen. Er ikke du den samme personen som har ringt og stilt dette spørsmålet hver dag en stund nå? Jeg har allerede svart at Fagernæs har sluttet som skattedirektør. Hvorfor ringer du da flere ganger?”

”Jo”, svarer mannen. ”Det er riktig, det. Og jeg beklager bryderiet. Men du forstår, det er så helt utrolig deilig å kunne begynne dagen med å høre at det er sant!”

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter