VÆR FORSIKTIG!!

I disse førjulstider er det lett å la seg lure. Mange forsøker å lure til seg penger fra deg. Mottar du e-poster fra en ukjent e-postadresse – IKKE gjør det de ber deg om.
Ofte spør de om personopplysninger eller ber deg å bekrefte din identitet. Noen ber deg også om dine bankkort-opplysninger.
IKKE oppgi dette i noen sammenheng uten at du først virkelig har gjort en seriøs handel på f.eks. Internett med en aktør du stoler på.
Dersom tilbudet du får er for godt til å være sant, ja, da er det det.

For å belyse litt hva jeg mener, kan jeg ta et eksempel fra min egen e-postkonto.
Jeg fikk i dag en e-post fra noen som utga seg for å være fra Jysk.

Dette er e-postadressen som det ble sendt fra. Dette finner man øverst i meldinga:
<newsletter@news.norwegian.com> på vegne av JYSK Ordre mottatt <message@my.zalando.no

Noe sa meg at dette ikke var en «ekte» e-post, men jeg fulgte linken som lå ved for å se hvor jeg havnet.
https://start.be-fluent.io/no/c/getstarted-0612/bd4cc20ca11e/565a577d7d5f?ar_cid=5de05641d4bfa90001babf8d&ar_pid=202&nw_cid=a032caeac223400e8d3bf00d552b7741&nw_pid=87&nw_fbp=&pf=&src=&gtm=

Siden jeg kom til så slik ut:

Her ber de meg fylle inn personlig informasjon for at jeg kunne få muligheten til å «vinne» et gavekort pålydende 500 Euro (5.000 NOK) på Jysk, noe som slett ikke medfører en vinnermulighet for noe som helst fra Jysk. DERIMOT, dersom du fyller ut skjemaet og sender det inn, har du takket «ja» til et fullstendig verdiløst abonnement på noe som kaller seg Be Fluent.

Hva Be Fluent virkelig vil, kommer fram på bunnen av sida hvor de beskriver tjenesten med så liten tekst at den er lett å overse.

Derfor er det alltid viktig å lese ALT som står på slike sider

For å vise hva som ofte står i slike undertekster, har jeg satt den inn her slik at du selv kan se hva du hadde takket ja til dersom du hadde fylt ut navneskjemaet og sendt det inn. Jeg tror jeg trygt kan kalle dette en spam e-post som kun har en oppgave; å loppe meg for penger HVER måned.
Dessverre finnes det mange uærlige personer på nettet og det gjelder å manøvrere litt forsiktig.
Det er ikke farlig å handle via nettet så lenge du vet hva du gjør.

Vær forsiktig med å gi dine opplysninger til «hvem som helst» på nettet.
Husk at de seriøse aktørene der ute ALDRI vil komme til å henvende seg til deg på denne måten.
Er du i tvil, bør du ringe det firmaet som har blitt utsatt for dette og spørre om e-posten virkelig er ekte.

—————-oooooooooooooooo—————-

Hva er Be Fluent?

«Be Fluent er læringsprogramvare som gjør det enkelt for deg å lære et nytt språk! Be Fluent kombinerer de nyeste læringsteknikkene med den nyeste programvareløsningen. Prøv den nå!

Hvor mye koster det?

Det er enkelt å avslutte medlemskapet ditt. Medlemskapet har en prøveperiode på 3 dager, dersom medlemskapet ikke avsluttes i prøveperioden, blir du fakturert 689.00 NOK hver 30. dag til du kansellerer medlemskapet.

Hvordan vinner du?

Alle deltakere deltar automatisk i en trekning om en JYSK Giftcard.. Vinneren vil bli kontaktet direkte for å avtale levering av premien. Hvis produktet ikke er på lager, vil vinneren motta et lignende produkt.

Spørgsmål?

Om du har några frågor eller behöver hjälp är vi redo att hjälpa dig på support@be-fluent.io(support på Engelska) 8:00 till 23:00 CET måndag till fredag.»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter