Vellykket sesongavslutning!

SENIOR NORGE Østfold avholdt sesongavslutningsmøte på Gleng i Sarpsborg den 5. juni. Full sal vitnet om stor interesse. Spesielt hyggelig var det å se mange nye ansikter. Vi har hatt et stort tilsig av nye medlemmer siste år og synes det er fint at disse finner veien til våre møter. Det er slik vi får kontakt. Dette var et møte som først og fremst skulle være et hyggemøte, og slik ble det!

Først en kort orientering av undertegnede om «rikets tilstand», deretter et foredrag om trygghet og velferd hos Casas Heddy på Lanzarote ved Anne-Marit Berg og til slutt en konsert, sang og piano, ved vår lokale stjerne Renate Gjerløw Larsen.

Saker som har hatt fokus i forløpende halvår, er oppgaven med å etablere og opprettholde kontakt med det store antall nye medlemmer, ytterligere bekjentgjøring av vår rådgivingstjeneste, «Datahjelpen – ring Terje», og våre bestrebelser for å bli representert i de kommunale eldrerådene etter høstens Fylkesting- og kommunevalg.

Videreutvikling av vår nettside/SENIORAVISA er en kontinuerlig oppgave. For å øke bredden i stoffet i SENIORAVISA søker vi gjesteskribenter. Vi har nå nye leserinnlegg nesten hver uke!

I første halvår har vi avholdt årsmøte og 5 temamøter og så har vi i tillegg vært medarrangør til en vellykket Eldrekonferanse i Moss!

Aktivitetsplan legges ut på bordene ved hvert temamøte. Slik kan man se når tid og hvor vi har våre møter og hva som står på programmet. Aktivitetskalenderen oppdateres fortløpende.

Vår foredragsholder Anne-Marit Berg har mange år bak seg i reiselivsbransjen. Hjertet sitt har hun lagt igjen på Lanzarote hvor hun har arbeidet flere vintre i helse og velferdssenteret Casas Heddy. Sentret ligger nær Puerto del Carmen, med gangavstand til stranden for de som gjerne vil ha litt mosjon! Ellers er jo alltid taxi en mulig løsning.

Casas Heddy henvender seg i hovedsak til godt voksne mennesker og har et variert tilbud tilpasset deres behov. Det arrangeres turer på øya, det er forskjellig trimaktiviteter og så kan man svømme i utendørs basseng med 28 grader hele året eller innendørs med 34 eller delta i andre aktiviteter. Her er det bare å velge og kose seg som best man kan!  Om noen skulle trenge medisinsk hjelp, så er det sykepleiere til stede døgnet rundt! Trygghet og velvære er en hovedsak for Casas Heddy!

Lanzarote egner seg godt for vinterbesøk. Her er det fortsatt behagelig vær med gode temperaturer i luft og i vann. Sjøen holder gjerne rundt 20 grader. I Middelhavsområdet er det alt for kaldt på denne tiden.

Lanzarote har en helt spesiell natur. Øya er preget av en rekke flerårige vulkanutbrudd som for et par hundre år siden la 3 firedeler av øye under aske. Derfor er det meste i dag preget av svart lava. Vi kan trygt si at øya er annerledes og spennende.

Anne-Marit har kunnet presentere en mulighet som skulle være spesielt fristende for oss godt voksne mennesker.  Det ville jo være fint om vi kunne møtes en gang utpå vinteren på Casas Heddy!

Grand finale!

Vi kunne endelig slippe til Renate Gjerløw Larsen til. Det skulle bli en fantastisk flott konsert. Det er ikke for meget å si at hun bergtok forsamlingen med sin sang og sitt pianospill og et utvalg av kjente gamle travere. Det er vanskelig å kåre noen vinnere, når alt er på et så høyt nivå, men vi våger oss likevel. Delt førsteplass til Arne Svendsens «Jakobsen», storsjarmør og forfører, og til «What a wonderful world». Tør vi si: «Bedre enn Louis Armstrong?»

Kunne vi avsluttet sesongen på noen bedre måte?

Neste gang, den 3. september, møtes vi i Arena i Moss. Da skal Senior Norge sin advokat. Audhild Freberg Iversen holde foredrag om «aktuell seniorjus». Hold av dagen!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter