2020 – Norgesferie!

Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget!

Dette skulle bli det året da det meste plutselig «ble så bratt». Den lille, usynlige Corona-banditten meldte sin entre og stilte store krav til vår omstillingsevne. Vi har lojalt fulgt myndighetenes smittebegrensende tiltak, og vi har klart oss bra!

Men vi er ikke i mål enda. Nå når sommerferien nå står for døren, må vi ta til oss at det meste av verden er stengt for oss på grunn av smittebegrensende tiltak. De mange som har planlagt utenlandsferie, må kaste om på sine planer. Det blir Norgesferie i år!

Dette blir spennende. Turister fra utlandet til Norge blir det vel nesten ingen av. Det liker naturligvis turistnæringen lite. På den annen side kommer det til å bli mange flere nordmenn som vil feriere i eget land. I hvilken grad dette vil veie opp for de utlendingene som ikke kommer i år, gjenstår å se. Det kan hende at turistnæringen likevel kan komme bra ut av det!

Det er også spennende for de som skal oppdage eller gjenoppdage Norge. Vi har jo verdens flotteste land med en rik og variert natur som neppe overgås av noen – og alt dette er vårt! Det er noe allemannsretten har velsignet oss med.

Vi måtte glemme Hellasturen i år. I stedet har vi gravd frem noen gamle planer om en tur på Telemarkskanalen med overnatting på det historiske Dalen turisthotell i juli måned sammen med gode venner. I august måned drar vi inn i Skarvefjellet, øst for Flå i Hallingdalen. 45 km opp på fjellet. Da er vi på 1000 meter. Så til venstre og 25 km inn i fjellet. Da er vi ved Lungsdalsvatnet på 1100 meter, og ved DNT sin flotte turisthytte. Vi er midt inne i fjellheimen omgitt av topper på 1.800 meter. Vi gleder oss! Dette kommer til å bli bra!

Norge er fullt av spennende, eksotiske reisemål. Noen av disse er «oversolgt» til de grader at de kan oppleves som rene «turistfeller». Et slik tilfelle er Geiranger som besøkes i sommersesongen av mengder av bilturister og turister fra kjempestore cruise-skip. Det blir tett på land når 3.000 slippes løs ad gangen. Kan også nevnes som eksempel meget høyt besøkte Prekestolen og praktfulle Lofoten hvor man risikerer å stå i kø fra Svolvær helt til Å på den ytterste av øyene. Det er en utfordring å unngå at våre beste turistmål blir «turistfeller».

Men heldigvis er det nok av reisemål som fortsatt kan oppleves som eksotiske selv i midt i turistsesongen. Vi kan nevne Helgelandskysten med sin øyverden – som skapt for øyhopping.

Hva med rorbuferie med fisking og bading på Vestlandet – Alnes på Godøya utenfor Ålesund kan anbefales. Men det er jo også en rekke andre slike steder. Fjord og fjell har vi nok av!

Vil man ha med seg riktig meget av vår praktfulle kyst på en gang, må det bli en tur med Hurtigruten. Fly til Kirkenes og Hurtigruten til Bergen – en «en-gang-i -livet- opplevelse»!

God sommerferie i Norge!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter