Aktuell profil – Sigmund Skreiberg (80)

– Trykk på overskriften, bildet eller “les mer” for å se hele innlegget! –

Sigmund Skreiberg er en av våre gjesteskribenter. På annen plass I dagens utgave av SENIORAVISA gjengir vi hans innlegg “Slaver og slaveri – aktuelt tema I 2020?”

Sigmund er født I Luster I Sogn, men flyttet til Hakadal allerede som 8-åring. Etter å ha flyttet rundt omkring i forbindelse med forskjellige arbeidssteder, endte han i 1971 opp med eget hus i Rygge hvor han fortsatt bor.

Sivil utdannelse: Ingeniørhøgskole gjennom Forsvaret. Militær utdanning: Stabsskole 2. Militær grad: Oberstløytnant

Etter folkeskolen arbeidet han en kort tid i Spikerverket hvoretter han begynte på Risøy ungdomsskole for sjømenn. Et ikke uvanlig valg for unge gutter den gang.

Deretter bar det til sjøs og ett år i trampfart med en oljetanker. Så arbeidet han ved skipsverft i Sandefjord. Neste ble hvalfangst med en hvalbåt til kokeriet Thorshøvdi. Det ble med en sesong i Sørishavet før det ble mer utdannelse – maskinistaspirantkurs i Grimstad.

Etter det var det verkstedpraksis ved Drammen Slip og Verksted. Så ble han innkalt til førstegangstjeneste i militæret og da var det gjort! Det ble i alt 37 år i Luftforsvaret med diverse skoler, forskjellige tjenestesteder (Rygge, Kjeller og Andøya) og varierte oppgaver.

Som pensjonist ble han konsulent i det samme Forsvaret og koordinerte et prosjekt for digitalisering av teknisk flydokumentasjon mellom Luftforsvarets forsyningskommando og flyprodusenten Lockheed. Dette holdt han på med i 9 år før han pensjonerte seg for andre gang.

Sigmund er en samfunnsengasjert person som også interesserer seg for historie og ikke minst hage og drivhus. Har hatt vindruer i 10 år, men det der med vinproduksjon er ikke lett. Han erfarer nok det andre har gjort før ham. Sukkergehalten i druene blir for liten!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter