Bestille og betale med mobilen!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Vi hadde invitert nær familie, barn og barnebarn til lørdagslunsj på Brygga i Fredrikstad. Av alle restauranter falt valget denne gang på «Delicatessen». Det skulle bli en spesiell opplevelse. Hele opplegget med meny, bestilling og betaling var digitalisert. Alt skulle foregå via mobiltelefon.

Da jeg spør servitøren om hjelp, så snubler vi ved første forsøk. Da jeg spør om hvordan jeg kunne finne inngangskoden, og viser henne min mobil, forklarer hun meg at opplegget er laget for de nye smarttelefonene. Min trofaste Douro kunne ikke brukes til dette formålet. Noe alternativt opplegg hadde de ikke å kunne tilby de som ikke har smarttelefon.

Dette er en form for diskriminering som neppe er lovlig. Det ble barnebarnet som reddet situasjonen for oss. Vi fikk en etter en se menyen på hennes smarttelefon hvoretter hun la inn våre bestillinger. Tungvint, vi hadde heller foretrukket å ha hver våre menyer.

Men maten kom på bordet, ingen ting i veien med det. Da servitøren kom innom, spurte jeg om jeg kunne få en øl til. Men nei, så lett var det ikke. Bestillingen måtte leveres til vårt barnebarn, som la inn og sendt bestillingen fra sin smarttelefon.

Da vi ba om regningen, fikk vi beskjed om at den måtte betales via nettbank og mobiltelefon. Barnebarnet måtte til igjen og legge ut for oss. Håper hun hadde dekning på konto!

Det ble i denne forbindelse gjort klart at restauranten ikke tar kort, men kun Vipps. De tar ikke kontanter, stikk i strid med finanslovens bestemmelser.

Dette ble ikke den hyggelige restaurantopplevelsen vi hadde tenkt oss. Vi fikk nærmest en forståelse av at vi ikke var spesielt ønsket som gjester, i og med at vi ikke kunne anvende de digitale løsningene som de tvinger på sine kunder.

De unge utviklingskåte systemutviklerne synes fullstendig å glemme at vi fortsatt har 400.000 som ikke er på nett og som følgelig ikke har nettbank.

Vi følte oss ikke bekvemme og opplevede restaurantens diskriminering av kunder uten smarttelefon, som ubehagelig og uverdig. Trakassering er et nærliggende ord.

Vi velger nok en restaurant som tar både kontanter og kort neste gang!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter