Bysykler – eksklusivt tilbud til de med smarttelefon!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Vi er prisgitt kompetente 35 åringer som stadig utvikler digitale løsninger som vi må forhold oss til enten vi har digital kompetanse eller ikke. Systemutviklerne tar ikke hensyn til, eller de er uvitende om, eller de glemmer det faktum at det fortsatt er 400.000 ikke digitale i Norge. Disse kan ikke nyttiggjøre seg nye digitale løsninger. Gruppen utgjør 8% av landets befolkning.

Systemutviklerne synes heller ikke å ha forstått at dette er diskriminering av de ikke-digitale om det ikke opprettholdes analoge løsninger de kan bruke. Diskrimineringsloven fastslår faktisk at diskriminering ikke er tillatt.

Sist vi var berørt av forhold som dette, var under et restaurantbesøk i Fredrikstad for en kort tid tilbake. På denne restauranten måtte du ha såkalt smarttelefon for å kunne lese menyen, for å bestille og for å betale. Hendelsen er beskrevet i et innlegg i SENIORAVISA den 28. september: «Bestille og betale med mobilen».

– Nå ser vi det igjen. I Sarpsborg er det introdusert bysykler for gratis utlån – men du får ikke lånt en eneste sykkel om du ikke skulle ha smarttelefon og gjeldende «app»! Diskriminering igjen!

En nær venn av oss bor i leilighet i Sarpsborg sentrum. Her er det dårlig plass til sykler så det blir gjerne til at man ikke har egen sykkel. Derfor var det til stor glede for vår venn at det nå blir lansert et tilbud med lånbare bysykler. Men gleden forsvant fort da han oppdaget at han måtte ha smarttelefon og «app» for å kunne få glede av det nye tilbudet!

Les hva han skriver i en epost til oss:

«Nå er det kommet «bysykler» til utlån her i byen. Dette synes jeg er et kjempeflott tiltak. Jeg kan kjøre mindre bil og jeg kan sykle meg en mosjonstur når det måtte passe – i det hele tatt et opplegg midt i blinken for meg.

Imidlertid må man må ha smarttelefon med «app» , hvilket jeg ikke har.

Jeg ringte kundeservice hos Bysykler. Det problemet jeg presenterte for dem, hadde de overhode ikke vært oppmerksom på. At de diskriminerte en rekke mennesker som godt kunne tenke seg å benytte det flotte tilbudet, hadde de ikke tenkt på.

Saksbehandleren synes mer eller mindre uinteressert i mitt problem som han tydeligvis anså som uten betydning. Han anbefalte meg å kjøpe en smarttelefon som ikke er aktuelt for meg. Jeg er meget godt fornøyd med min Doro-telefon!

Er det for meget å håpe at 35 åringene noen gang vil komme til å forstå at ikke alle har smarttelefon? De ikke-digitale skal også betjenes»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter