Coronabegrensningene – nå er lojalitet viktig!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget –

Det er nå vi settes på prøve. Det er nå vi må opprettholde vår lojalitet i forhold til gjeldende Coronabegrensninger. Vi har vært redde for at folk nå tror «det hele er over» og at de vil synes det er viktigere å kunne ta en «harry-tur» til Sverige eller å komme seg til Spania, enn fortsatt å følge regjeringens anvisninger. Det som er viktigst for fellesskapet nå er å holde Coronabanditten i kne! Vi må holde orden på prioriteringene!

Vi har i tidligere innlegg i SENIORAVISA pekt på risikoene ved å åpne for tidlig. Nå når nesten hele Europa er åpnet for nesten alle, så øker risikoen for import av smitte dramatisk. Vi frykter et tilbakeslag som innebærer en ny bølge av smittetilfeller som gjør at vi taper terreng vi har vunnet og vi må gjøre hele jobben om igjen! Det er flere som deler denne frykten med oss. Vi kom over følgende innlegg fra Facebook:


«Jeg lurer på om folk som reiser til utlandet nå tenker på at konsekvensen kan bli at vi må stenge skoler, barnehager og omsorgsinstitusjoner igjen. At vi nok en gang må holde barna vekk fra venner og familie, og de eldre vekk fra barnebarna. At helsekøene øker igjen fordi alt annet enn corona må nedprioriteres. At fødende må være uten partner i sitt mest sårbare tid. At det blir påbudt med munnbind når man ferdes ute. At nye mennesker blir permitterte, mister jobben og hele næringer går dukke. At flere mennesker vil bli syke og dø av dette.

Fordi hva? Fordi noen bare må ha seg litt spansk sol? Og man må ha seg billig kjøtt fra Sverige?

Inntil man åpnet for utenlandsreiser hadde i Fredrikstad ikke registrert nye smittetilfeller siden29. juni!    

24.07.20

Det er registrert fire nye smittetilfeller i Fredrikstad siste døgn. En er smittet i utlandet, to i nærkontakter fra annen kommune og har en foreløpig ukjent smittevei. Vi har dermed 125 personer hjemmehørende i Fredrikstad som har testet positivt for Coronaviruset.»

– Vi går spennende tider i møte – frykter det verste, men håper det beste!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter