Coronviruset – kappløp om vaksine og behandling!

– Trykk på oversikten, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Coronapandemien er en av de største utfordringene legevitenskapen har stått overfor siden koppepandemien feiet over verden i bølger gjennom vel 150 år. Vi har i dag bedre forutsetninger for å ta knekken på en pandemi.

Hundrevis av forskere verden over deltar i et kappløp for å få frem effektive vaksiner. Det er sannsynlig at det blir utviklet mer enn en type vaksine, siden det er så mange forskjellige som er engasjert. Det som er bemerkelsesverdig er alt samarbeid mellom forskere verden over. Utveksling av erfaringer kan bidra til hurtigere løsninger. Trykket er stort og vi kan sannsynligvis ha effektive vaksiner tilgjengelig i en ikke altfor fjern fremtid. Russerne har allerede vaksine ferdig utprøvet og klar til bruk. Det er dog stilt tvil om deres vaksine. Tiden vil vise om det er grunn til det!

Det foregår også et internasjonalt samarbeid om tildeling og distribusjon av vaksine. Det vil i en oppstartsperiode bli et knapphetsgode.

Det er vel kjent at USA har meldt seg ut av verdens helseorganisasjon (WHO). De deltar ikke i noe av det samarbeid som er etablert. Det kunne de kanskje ha hatt behov for med sine over 6 millioner Coronasmittede og nær 200.000 døde!

Nå begynner det også å skje noe på behandlingssiden. Vi ser i ABC-nyheter den 3.september at en ny metode kan redde livet til Coronasyke. Nå har forskere gjort et gjennombrudd. Ved Rikshospitalets intensivavdeling i København uttaler de at dette er det beste de har sett av behandlingsmetoder til nå.

Det er i alt 13 land som har deltatt i studien som har vært ledet av danske forskere. Det har vært gjort tester med hormoner fra binyrer. Behandlingsmetoden som er utviklet har en markant, positiv effekt på alvorlig syke Coronapasienter. Metoden er anbefalt av WHO.

Det som er det fantastiske er at legemiddelet som er brukt, er vel kjent og tilgjengelig på alle sykehus verden over.

Samtidig ser vi at tilliten til svenskenes statsminister, Stefan Löwen, når det gjelder Corona handteringen, faller som en stein. Den er nå så lav som 34 %. 5.800 Corona døde er det ikke mulig å tie i hjel! Bedre kommer, forbausende nok, smittegeneralen Anders Tegnell ut. Han har pekefingeren oppe og advarer mot å betrakte Corona problemet som løst. Han regner med at vi må leve med viruset i lang tid!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter