Digitale utfordringer – vi endrer fokus!

For vel 3 år siden intervjuet vi pr. telefon 580 av våre medlemmer om deres forhold til digitale medier. Det viste seg at nær halvparten av medlemmene ikke hadde PC og ikke var på nett. Vi konstaterte samtidig at nesten ingen var motiverte for å kjøpe utstyr og skaffe seg den nødvendige kompetanse.

Siden da har stadig nye digitale løsninger blitt innført, samtidig som andelen «ikke digitale» er nærmest uendret. Motivasjonen til å slutte seg til den digitale familien og komme seg på nett, synes fortsatt generelt å være fraværende.

For vår egne medlemmer er situasjonen denne: 60 – 69 år, 30% ikke-digitale, 70 – 79 år, 40% ikke-digitale, 80 år og over 70% ikke-digitale. På landsbasis skal det fortsatt være 400.000 ikke-digitale.

Myndighetene trodde dette problemet kunne løses på noen få år ved opplæring. De kunne ikke tatt mer feil. Andelen ikke-digitale vil gradvis reduseres over tid, men det tar minst 30 år før problemet er løst.

Vi har hatt hovedfokus på å få våre ikke-digitale medlemmer på nett, uten å få synlige resultater. Vi har derfor endret vårt fokus ved at vi heller konsentrerer oss om å gi støtte til de som allerede er på nett. Vårt viktigste tiltak er vår rådgivingstjeneste: Datahjelpen, Terje Lloyd Andersen tlf 922 87 090. Samtidig vil vi forsvare de ikke-digitales åpenbare rett til tilfredsstillende analoge løsninger.

De ikke-digitale er en gruppe som nødvendigvis ikke har bankkort, de er ikke på nettbank, de betaler fortsatt med bankgiro, de foretrekker å betale med kontanter, de har ikke smart telefon, de husker ikke koder m.m.

Gang på gang blir disse forutsetningene glemt. Hvem av oss har ikke fått SMS på mobilen med melding om å trykke på linken «nedenfor». Dette funker bare for de som har smart telefon! Enten vet ikke avsenderen at ikke alle har smarttelefon, de kan ha glemt det, eller de gir blaffen. Slikt gjelder for en rekke andre forhold.

Vi er nødt til å holde 35 åringene i øret – de som har det aller siste av utdannelse, kunnskap og kompetanse. De er utviklingssultne og produserer stadig nye, digitale løsninger ut fra sine egne forutsetninger. Så glemmer de at de ikke-digitale eldre også skal med, og at de ikke har samme forutsetninger som dem selv. På linje med andre borgere har de ikke-digitale rett til løsninger de kan bruke.

I Fredrikstad er det nå etablert innfartsparkeringer. Her kan du sette fra deg bilen og betale med en «app» som du får ved å henvende deg til Fredrikstad kommune. Det er så langt ikke åpnet for muligheten til å betale med kontanter.

Det finnes ikke løsninger med «app» på en vanlig telefon, bare på smart telefoner. Dette burde Fredrikstad kommune vite. Dette blir nok påtalt, og så får vi se hva som skjer!

Østfold Kollektivtrafikk opprettholder mulighetene for å betale på bussene med kontanter, men da er billettene plutselig 20 kr. dyrere enn om du betaler med kort. Hvorfor skal de som er uten kort, og det er flest eldre, måtte betale mer enn de med kort. Tvilsomt om dette er juridisk holdbart.

Dette er to enkeltsaker, men vi er sikre på at det er flere. Det synes utvilsomt at dette er diskriminering av eldre. Utfordringen vår er å få de ansvarlige myndigheter til å forstå dette, og at de parallelt med utvikling av digitale løsninger også tar ansvar for at det finnes tilfredsstillende analoge løsninger for de ikke- digitale. Så pass respekt forventer vi at myndighetene og systemutviklerne viser de eldre.

Det er i dag 1.000.000 mennesker i Norge, tilsvarende 20% av Norges befolkning. Det er altså ikke noen ubetydelig gruppe som stadig blir utsatt for forskjellig diskriminering.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter