Eldre latterliggjøres for databruken

– Føler seg verdiløse når de ikke håndterer ny teknologi

 

Vi synes heller de yngre skulle heie på de eldre, og det er vel kanskje det de fleste gjør. Vi fant en artikkel i Seniornett som vi likevel finner relevant og som vi gjerne refererer til:

– Jeg synes det er vondt når eldre blir latterliggjort for sin databruk, sier Kristin Ruud i Seniornett Norge.

Artikkelen som gjelder eldre og datakyndighet, vi har tillatt oss å henvise til, finner du på Vi.no

En del synes det er flaut å ikke få det til. Når de sliter med å mestre ny teknologi føler de seg verdiløse. Jeg har opplevd at de sier rett ut at de er fortvila og sier «ingen har bruk for meg», sier Kristin Ruud, generalsekretær for Seniornett Norge. Organisasjonen holder ulike kurs over hele landet for seniorer som vil på nett.

Mange eldre har tatt steget inn i den digitale verden. Blant annet på Facebook vokser den godt voksne brukergruppa.

– Jeg synes det er vondt når eldre blir latterliggjort for sin databruk. Det kan være tilfeller der man har kommet borti Caps Lock på tastaturet og skriver innlegg på Facebook med store bokstaver slik at det virker som om de roper. Jeg skulle ønske folk hadde heiet mer og vært stolte av besteforeldre som for eksempel klarer å Skype, sier Ruud.

Se artikkelen i sin helhet på Vi.no

Vi viser også til vår oversikt over tilgjengelige opplæringssteder i Østfold som man finner i SENIORAVISA.. Nederst på første side: trykk på «Se alle innlegg». På siden som kommer opp, øverst, ut til høyre trykk på «Arkiv/kategori» og bla ned til kategori Datahjelpen».

17.januar 2020

SENIOR NORGE Østfold

Datahjelpen, tlf 922 87 090

Terje Lloyd Andersen

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter