Eldre – nok til pålegg på brødskiva!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Gjennom vårt etter hvert lange livsløp har det skjedd forandringer på de fleste områder, og det har skjedd forandringer med oss mennesker. For et par generasjoner siden var en pensjonist en eldre sliten mann eller kvinne med ur ussel økonomi. Pensjonisttilværelsen ble betraktet som en tid for ro og hvile!

Nå er en 70-åring noe helt annet enn en 70-åring for 50 år siden. Dagens 70-åringer har bedre helse og er fysisk sterkere, fulle av livsmot og higer etter opplevelser. Økonomien er også bedre for de fleste selv om det fortsatt er de som sliter. Mange har store verdier, oppspart i egne boliger.

Det å låne penger var en gang en omstendelig sak, noe man helst ikke ga seg ut på. Nå er lånemulighetene nesten ubegrenset – bankene kaster penger etter deg! 70-åringenes ønske om en aktiv tilværelse, koster penger. Derfor låner mange eldre penger til et forbruk de ellers ikke ville kunne unne seg. Så er det de som låner for meget og får betalingsvansker. Renter og avdrag skal betales! Alle eldre er kanskje ikke like flinke til å finne låneformer som passer deres betalingsevne.

Det er et paradoks at eldre som har samlet opp betydelig egenkapital i sine boliger, er rene for likvider og sliter for å få råd til pålegg på brødskiva! Hvis man ikke lider av sterk lånevegring, så kan egenkapital bundet i bolig frigjøres.

Det finnes forskjellige lånemuligheter. Det vanlige er at man betaler avdrag og renter. Så har man muligheter for lån med lange avdragsfrie perioder. Betaling av renter kan utsettes ved at de legges til lånebeløpet og gjøres opp når lånet skal betales.

BN-bank er en av de bankene som har et godt gjennomtenkt program for Seniorlån. I utgangspunktet må man være fylt 60 år og ha en sentralt beliggende, belån bar bolig. Banken gir Seniorlån med sikkerhet i boligen. Lånet utbetales som engangsbeløp eller i avtalte rater.

Det betales ikke avdrag, og renter legges til lånet fortløpende og betales når lånet gjøres opp. Det skjer når låntager går bort. BN bank har sikkerhet i boligen og tar ellers praktisk talt all risiko. Mer info om dette: BN bank v/Judith-Karin Adolfsen, tlf 95 00 57 94.

Det er fint at mange pensjonister, ved å frigjøre oppspart egenkapital i egen bolig, kan finansiere en aktiv pensjonisttilværelse.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter