Etter påske – fortsatt Coronastengt!

Ferdig med påsken og over til normale tilstander igjen? Ikke helt! En liten handlerunde bekreftet at Coronaviruset fortsatt er der, selv om vi mener vi kan se slutten på begynnelsen!

Fremkalle noen bilder. Japan Photo delvis Coronastengt – redusert åpningstid 1200 – 1700. Rensing av høreapparatet. Onsøy Synsenter Coronastengt. Nytt batteri til klokken. Bjørklund i Østfoldhallen Coronastengt. Det samme gjelder et stort antall av forretningene i Østfoldhallen. Det var stusselig å se alle stålgitrene som var nede!

Min mislykkede handlerunde er en ubetydelig parentes, men likevel en påminnelse om at vi har et stykke igjen til normalen. Vi står foran en vanskelig balansegang. Det er det å slippe opp restriksjoner, uten å risikere ny smittespredning. Nødvendig for å få næringslivet i gang igjen!

Vi synes regjeringen har gjort en solid jobb med å utvikle mottiltak. De tre økonomiske krisetiltakene som er iverksatt, innebærer betydelig kapitalinnsprøytning i næringslivet. Nå gjenstår det å se hvor dyktige bedriftene er til å utnytte de muligheter dette gir.

De vi er mest bekymret for er småbedriftene, enkeltmannsforetakene som er ytterst sårbare. Disse bedriftene er «underskogen» i vårt næringsliv. Vi får håpe det de blir tildelt av økonomisk støtte og deres overlevelsestrang rekker.

Vi har fått en plutselig økning av permitterte og arbeidsløsheten øker til nivåer som minner oss om de harde «30-årene». Dette innebærer et økt press på NAV. Når NAV ikke greier å få utbetalt dagpenger til rett tid på grunn av manglende kapasitet, så blir det virkelig krise for mange. Det er ikke alle som har penger i banken eller full dypfryser!

Det er viktig at folk nå opprettholder et normalt pengeforbruk slik at næringslivet kan komme skikkelig i gang igjen og slik at folk kommer i arbeid.

Svenskekrona er nå mer verd enn den norske! Da blir vel «Harry-handelen» på Svinesund knapt lønnsom lenger. En gavepakke til den handelsstanden i Østfold!

Vi håper vi kan se i retning av at vi blir kvitt hele Coronaproblemet. Et forhold som styrker oss i troen, er den hær av forskere verden rundt som arbeider for å få til en effektiv vaksine. Forskjellige meldinger tyder på at løsninger kan være nærmere enn vi har våget å håpe på. I mellomtiden får vi smøre oss med tålmodighet og følge gjeldende smittevernregler!

Vi har etterlyst gladmeldinger. Her kommer et par:

Fredrikstad Blad hadde torsdag den 16. april et førstesideoppslag hvor de forteller om Margrethe (67) og Storm Kristiansen (78) som har vært Coronasyke og som nå er erklært friske. Og Sarpsborg Arbeiderblad følger 17. april opp med å fortelle om Milly Lockert Midtgård (82) og Atle Midtgård (86) som ble smittet på ferie i Solgården i Spania. Også de er erklært friske nå.

Vi håper vi får mange slike gladmeldinger i tiden som kommer!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter