Farlig pinne!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Torsdag kveld. Tomt i stua akkurat nå! Vår vitale Springer Spaniel, Mira, er på Fredrikstad Dyrehospital hvor hun blir godt tatt hånd om av dyktige veterinærer!

Mira er en 10 år gammel omplasseringshund som kom til oss for vel to år siden. En kjærlig kosete hund, legger seg fort på ryggen for å bli klødd på maven. Hun har en kraftig kropp med korte bein, sterk som en bjørn.

Mira og jeg har aldri blitt enige om at dressur er viktig. Til tider kan dette være ubeleilig og irriterende. Men Mira har en ferdighet som betyr mer enn det meste. Hun er super på innkalling. Hun kommer som et skudd hver eneste gang jeg plystrer. Jeg er like glad og stolt hver eneste gang.

Der hvor vår tidligere hund, Gordon setteren Tuxie, trippet i lette trinn, nesten så hun ikke tok bakken, dundrer Mira av sted med full kraft så jord og stein spruter. Tuxie hadde vannskrekk mens Mira elsker vann. Vi kommer ikke forbi en eneste sølepytt uten at hun skal uti. Da vi kom hjem fra skogsturen i dag, luktet det råttent myrvann av henne, så det bar rett i dusjen!

Mira elsker at jeg kaster pinner for henne. Da hun synes hun hadde løpt fra seg under vår skogstur i dag, signaliserte hun at det var på tide jeg skulle kaste pinne for henne. Etter å ha kastet pinnen 10 – 15 ganger, så var det bråslutt. Et eller annet hadde skjedd. Blod fløt ut av munnen hennes. Jeg fikk ikke åpnet munnen og sett skaden. Derfor kjørte vi rett opp til Fredrikstad Dyrehospital.

Hun hadde fått pinnen kjørt opp i munnen, fått et stort sår mellom to tenner og og det som var igjen av pinnen hadde boret seg dypt inn under tungen hennes. I morgen blir det CT slik at de kan se om det skulle sitte igjen noe i det dype såret. Så ordner det seg nok etter hvert.

Vi er fortsatt like imponert over hvor godt virksomheten er organisert på Fredrikstad Dyrehospital. En kuriositet – etter forrige besøk skrev vi et innlegg for Senioravisa under overskriften: «Fredrikstad Dyrehospital – bedre enn Kalnes!» Innlegget som ble delt på Facebook, fikk 56.000 visninger!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter