Fatt mot folkens – det er lys i enden av tunellen!

Tekst og foto: vestlars
I disse Coronatider er det lett å gå i den fella at en bare ser problemer overalt. At vi bare får tutet ørene fulle av negative opplysninger døgnet rundt fra radio, TV og aviser, letter ikke noe særlig på humøret. Nå har vi vært mer eller mindre frivillig i karantene i tre uker, så nå er det på tide å rette ryggen og se etter de lyspunkter som er.

Vi har kommet inn i vårmåneden april, vi har fått sommertiden tilbake igjen, noe som gir oss en time ekstra med sollys, og det begynner faktisk å bli så mildt i været at en kan starte med litt hagearbeid, om ikke annet kan det være lurt å rydde vekk de siste rester av vinteren. Jeg for min del har fulgt tradisjonen med å ta frem hagemøblene når vi skrur klokken en time frem, da husker jeg om klokken skal skrus frem eller tilbake.

Når vinterens etterlatenskaper blir fjernet, dukker det frem flere lyspunkter. Blåveisen står i blomst og hekken som til nå bare har vært noen tørre pinner har begynt å sprette ut med nye blader. Gressplenen som mer eller mindre ser ut som en dårlig potetåker, kan trenge å bli valset og gammelt tørt gress og mose må fjernes.

Selv om det er Corona, så er våren en herlig tid hvor en kan se frem til mange lune og lyse sommerkvelder hvor en kan sitte i solveggen med en kaffekopp og nyte at en er kommet ut av vinterdvalen igjen. Så selv om det ser aldri så mørkt ut, så har vi mye å glede oss til.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter