For tidlig å senke guarden – kortreist ferie i år!

Vi følger flere ganger daglig nyhetene fra hele verden om Coronaviruset. Den lille, usynlige krabaten som har tvunget seg inn i våre liv, har fått en ubehagelig stor plass. Å følge nyhetene fra nære og fjerne land, blir nesten som det skulle være landskamp – antall smittede, antall på sykehus, antall døde og antall friskmeldte!

I denne forbindelse hevder Norge seg godt. Vi er blant landene med lavest antall smittede, lavest antall på sykehus og lavest antall døde. Vi har ved vår strategi om å «slå virus-krabaten ut» lykkes langt på vei. Vi har ham i kne, men han er fortsatt «fit for fight». Det er viktig at vi ikke senker guarden for tidlig.

La oss håpe at myndighetene har god nok kontroll med de forsiktige lempinger av restriksjoner de nå setter i verk – åpning av barnehager, skoler, frisørsalonger, oppheving av hytteforbudet m.m. Det er å håpe at dette går bra, og at vi ikke slipper Corona krabaten inn igjen.

Optimistiske meldinger om land som begynner å få kontroll og om virusvaksine som er «like om hjørnet», kan friste myndighetene til å slippe opp for tidlig. Det ville være tragisk om vi skulle tape det vi hittil har vunnet. Optimismen som sniker seg inn kan også føre til at folk som til nå har vært tålmodige, begynner å slurve med mottiltakene i tro på at seieren er vunnet!

Saken er den at Coronaviruset fortsetter sine herjinger verden rundt og at den trolig enda ikke har nådd toppen. Vi ser nå at det i USA er flere dødsfall enn det nasjonen opplevde i Vietnamkrigen! Så får vi forholde oss til det at Corona krabaten ikke har respekt for stengte landegrenser! Vi må holde guarden oppe.

Hva blir løsningen? Utvikling av flokkimmunitet eller effektiv vaksine? Det eneste som synes sikkert når det gjelder Corona viruset, er at det meste så langt er usikkert!

Vi har i mer enn 30 år reist til Hellas. Vi har levd lenge i håpet, men må nå finne oss i at det ikke blir noen Hellastur i år. Det føles litt tungt, men det er jo et luksusproblem. I likhet med mange andre må vi kaste om på planene for sommerferien.

Vi er så heldige at vi bor i et land med utallige feriemuligheter – fra Kirkenes til Lindesnes, fra fjord til fjells. Vi får rikelig anledning til å bli bedre kjent med vårt eget land. Vi kan også bli bedre kjent i vårt nærområdet – kortreiste ferieopplevelser!

For de som er interessert i det siste, så finnes det en bok som heter «40 trivelige turer i Østfold». Her finner man beskrevet turmål som egner seg for fotturer eller sykkel. Turene er godt beskrevet og gir en god innsikt i historiske forhold. Les og lær.

Vår utgave av boken er utgitt i 1990 og skrevet av Svein Åstrøm. Det skal også finnes en senere utgave. Om boken ikke skulle finnes hos bokhandlerne, så finnes den i bibliotekene.

God sommer – god kortreist ferie!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter