Gjensyn med Family Sports Club!

– Trykk på overskriften bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Det hadde gått noen år siden fysisk trening var en fast del av tilværelsen. Nær 20 år var det vel siden jeg hadde tatt mine siste knebøyninger. I mellom tiden hadde kroppen langsomt forvitret år for år Da jeg hadde passert vel 80 år måtte jeg medgi at tapet av muskelstyrke, kondisjon og balanse var større enn jeg likte.

Samtidig hadde jeg etter hvert fått forståelse for at det aldri var for sent å begynne å trene igjen. Den tapte styrken kunne bygges opp igjen ved systematisk trening. Dette er til de grader vitenskapelig bevist. Det skulle ikke lenger være nok med slentrende spaserturer med bikkja.

Av hensyn til muligheten for å trene systematisk og trene hele kroppen ble mitt valg treningsstudio. Da måtte det bli Family Sports Club kjent for å være det mest velorganiserte treningsstudio i Fredrikstad. De er særdeles godt utstyrt, har profesjonelle personlige trenere, et meget godt miljø – og på toppen av dette har de egne seniorgrupper for damer så vel som for herrer.

Etter vel et år med trening to til tre dager i uken hadde den fysiske styrken begynt å komme tilbake. Men så ble det bråstopp – hjerteoperasjon, angina med utblokking av kransarterier, viktige årer som sørger for friskt blod og surstoff til hjertet. Da ble det en ufrivillig treningsstopp. Da jeg begynte å bli klar igjen, kom Corona-banditten og stengte alle treningssenter.

Perioden med treningsstopp ble derfor meget lenger enn tilsiktet. Kroppen ble etter hvert merkbart stivere og samvittigheten for å ikke trene ble bare større og større. Det var tungt å komme i gang igjen! En tilfeldig treff med en tidligere treningskamerat fikk meg i ut av dvalen med følgende replikk: «Nå må du komme i gang med treningen igjen – vi vil se deg på Family!»

Nå er jeg i gang igjen! Det ble et hyggelig gjensyn med Family. De hadde benyttet Corona-nedstengingen meget godt. De hadde gjennomført en full renovasjon med nye interiørfarger og nytt interiør. Det er en tillitsvekkende standard. Det er flott, rent og ryddig over alt. Resepsjonen utmerker seg med et åpent og vennlig uttrykk. Når så de profesjonelle personlige trenerne og øvrig personale er på plass, da må det jo være bra!

Driften er lagt opp med streng oppfølging av de smittebegrensende tiltakene.  De forskjellige treningsapparatene er plassert med god avstand, slik at 1 meteren ikke skulle være noe problem. Av hensyn til avstanden mellom de som trener, har de forskjellige gruppene måtte halveres.

Det er ikke alle som har kommet tilbake etter Corona-pausen, men de kommer.

For mitt eget vedkommende, nå blir det 10 apparater, med tre ganger 10 repetisjoner på hvert apparat. Forsiktige belastninger til å begynne med, økende etter hvert.

Så har jeg tenkt å holde på til jeg blir 90!

Jeg har tenkt å slå min venn AgneteTjærandsen (87), vararepresentant på Stortinget og fungerende styreleder for Senior Norge.  Hun er daglig å se på treningsstudioer i Bodø og hvor ellers hun måtte befinne seg!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter