Helsetrygdekortet gjelder ikke alltid!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –  
Det er mange ting å huske på når en skal på ferie i syden, og det er ikke bare pass, men også en god reiseforsikring og det blå helsetrygdekortet fra Helfo. Men trodde du at helsetrygdekortet fra Helfo gjaldt over alt i syden, så må du tro om igjen, for den gjelder bare på offentlige sykehus, på private sykehus må du enten betale selv eller ha en god reiseforsikring med dekning ved sykdom. Vi skal også være klar over at det er mye mer vanlig med private sykehus i syden enn i Norge, og noen ganger er det lagt til offentlige sykehus.

Et skrekkeksempel på hva som kan skje har vi fått fra en av våre lesere, som bl.a. skriver:

 

I februar 2020 var vi på langtidsferie i Spania.

En kveld med gode venner i hyggelig samvær ble kona akutt syk og ambulanse ble tilkalt etter mye styr og ståhei. Vi fikk beskjed om å hente passene våre og ta dem med. Det ble første aha opplevelse. Jeg fant enkelt mitt eget, men hvor hadde kona sitt? – Så sørg for å ha gode rutiner på hvor viktige papirer er.

Da jeg hadde funnet begge passene ble vi kjørt i ambulanse med blålys til Benidorm Hospital. Kona ble trillet inn for undersøkelse mens jeg ble igjen i mottakelsen for å fylle ut nødvendige papirer. Måtte bl.a. skrive under på at alle utgifter ville bli betalt, noe jeg ikke anså for noe problem for jeg hadde jo Europeiske Helsetrygdekort fra Helfo.

Jeg leverte kortet til vedkommende i resepsjonen, han ser på kortet, snur og vender på det og kaster det på disken, det var helt uinteressant, men hadde jeg noen forsikring?

Jeg viste jeg hadde lastet ned reiseforsikringsbeviset på telefonen, men i alt stresset finner jeg det ikke, men kom da på at jeg hadde Gjensidige alarmtelefon på telefonen. Jeg ringer den og får rask svar, og med litt forklaring om hele situasjonen og hvor vi er, sier han (Daniel) at vi er på et bra sykehus. Jeg spør om han kan snakke med vedkommende i mottakelsen, noe som ikke var noe problem.

Etter en kort samtale snur mannen i resepsjonen seg til meg og sier «It’s ok Sir». En stor takk til Daniel og Camilla på alarmsentralen, de var der hele tiden og vi fikk flere oppfølgende telefoner fra Camilla. Det føltes trygt. Kona ble liggende på sykehuset i 5 dager mens hun fikk alle undersøkelsene som forsikringen krevde og litt til.

Til slutt noen gode oppfordringer:

Reis aldri uten en privat reiseforsikring. Pass på at alle papirer inkl. kopi av pass og telefonnummer til alle reisende er slik at alle har oversikt. – Noen ganger skjer det som ikke skal skje, og verre, – noen ganger skjer det DEG.

 

Hilsen takknemlig forsikringstaker

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter