I denne bransjen kommer seniorene til å dominere netthandelen

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

27.11.2020 08:35:56 CET | Farmasiet

I en pressemelding fra FARMASIET, kan vi lese om seniorenes nettaktivitet.
Dette er spennende lesning (anm.:Terje Lloyd Andersen, Senior Norge Østfold)

Koronapandemien har fått mange til å flytte sine kjøp fra fysiske butikker til nettet, spesielt de yngre. Men i én bransje er det den eldste delen av samfunnet som leder an i netthandelen – apotekbransjen.

Eldre blir ofte fremstilt som digitale sinker, men ifølge daglig leder i Norges største nettapotek er ikke dette tilfelle i apotekbransjen.
– Slik vi ser det så er de eldre veldig digitale. De bruker nettbank, de bestiller reiser online, og nå bestiller de også drøssevis med medisiner på nett, forteller Hans Kristian Furuseth.
Farmasiet-sjefen viser nemlig til egne salgstall som forteller at seniorer stadig utgjør en større del av kundebasen til nettapoteket.
– Bare denne uken har vi opplevd en vekst på 400 prosent blant kunder over 55 år mot samme uke i fjor. Og i forrige uke kjøpte de eldste nesten annenhver av de reseptbelagte medisinene vi solgte. Eldres medisin- og digitalvaner har uten tvil skutt fart som følge av koronaviruset, sier Furuseth og legger til:
– Om kort tid er det seniorene som vil lede an i netthandelen av apotekvarer.

Lange ventelister for datakurs for eldre
Organisasjonen Seniornett Norge er glad for å se en stigende utvikling av nettapotekkunder i denne aldersgruppen.
– Det er et faktum at eldre har behov for flere legemidler enn yngre. Samtidig er eldre i risikogruppen for smitte av Covid-19, noe som gjør at behovet for hjemlevering av medisiner er forståelig. Derfor er det ekstra godt å se at mange benytter seg av denne muligheten, sier generalsekretær i Seniornett Norge, Kristin Ruud.
Organisasjonen har over 200 lokallag og jobber med digital opplæring av eldre. De mener digitalkompetansen til seniorer har økt kraftig under koronapandemien, og at det ikke skal stå på sulten for å lære mer.
– Stadig flere seniorer opparbeider seg gode digitalferdigheter. Våre kurs har vært fulltegnet denne høsten, og vi har lange ventelister, men vi kan ikke arrangere kurs på grunn av pandemien. I tillegg har vi en hjelpetelefon for medlemmer som trenger datahjelp, og her har pågangen også vært enorm. I snitt har vi opplevd en 50 prosent økning i trafikk, forteller generalsekretæren i Seniornett.

Trenden blir sterkere og sterkere
I samarbeid med analyseselskapet YouGov har Farmasiet gjennom året utført flere landsdekkende undersøkelser for å få bedre innsikt om eldres holdninger til apotekbransjen, netthandel og restriksjonene som følge av koronaviruset. Funnene bekrefter trenden som Farmasiet og Seniornett nå opplever.
– Etter nedstegningen av Norge gjorde vi vår første undersøkelse. Den viste at nesten en tredjedel av nordmenn over 60 år var redd for å bli smittet av Covid-19 når de var på fysiske apotek, og flere ville starte å handle apotekvarer på nett som følge av dette. Nå ser vi at de har gjort nettopp det, og mye tyder på at denne trenden kommer til å fortsette, avslutter Furuseth.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter