Januar – lei julemat og vintermørke!

Det er når vi kommer ut i januar det begynner å røine på. Vi synes vi har hatt vintermørke lenge nok og er rimelig lei restemat etter jul. Det er snart en måned siden vintersolverv, men kveldene synes like lange og mørke. Det har vært snø nok og hvit jul andre steder i landet, men i vår avkrok, her i ytre Østfold, har snøbarhet bidratt til å øke opplevelsen av vintermørke.

Akkurat når SENIORAVISA kommer ut med sin utgave pr.13. januar, sitter vi på flyet på vei til Lanzarote og føler oss litt som klimaflyktninger. Bikkja er vel plassert på Lunds hundepensjonat i Svinndal. Så blir det en slags ferie på henne også.

Vi har snakket om det før –  å skape et brudd i vinteren ved å ta en tur sydover for så å komme hjem igjen til lysere dager litt nærmere februar, mars og herlig vår. Men det har ikke blitt noe før i år.

Gjennom Vitalreiser ble vi oppmerksomme på Casas Heddys ferie og velferdssenter på Lanzarote. Det er som en liten oase i utkanten av badebyen Puerto del Carmen. Her kan frosne nordmenn senke skuldrene i et trygt miljø som er tilrettelagt for helsemessige utfordringer.

Her er det gode muligheter til å være med på så vel fysiske som sosiale aktiviteter. Utendørs og innendørs svømmebassenger med minimum 28 grader året rundt. Godt for vinterstive muskler. Så finnes det også en velværemeny med bl.a. massasje for kropp og ansikt, samt manikyr og pedikyr. Frisørsalong finnes det også.

Lanzarote er en spennende øy med en helt spesiell natur. En stor del av øya er preget av lava etter enorme vulkanutbrudd på syttenhundretallet. Bare den nord-østre delen av øya slapp unna. Godt vinterklima med temperaturer rundt 20 grader.

Så gleder vi oss med forventning om et deilig opphold på Casas Heddy sammen med andre medlemmer av SENIOR NORGE som har tatt turen sammen med oss.

Undertegnede har skriveforbud i denne ferieuken, men lover å komme tilbake med en utførlig beskrivelse av turen og oppholdet på Casas Heddy så snart vi kommer hjem igjen.

Årets første temamøte ble arrangert onsdag den 8. januar. Det neste blir den 5. februar på Gleng i Sarpsborg  – «Forskjells-Norge – hvor bærer det hen?» v/statsviter Gunnar Listerud.

Programmet for 1. halvår er praktisk talt «spikret» så vi tar ferie med god samvittighet!

Håper vi ser mange av dere den 5. februar.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter