Kontantnekt– forvirrende finjuss!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer for å se hele innlegget! –

 

Vi skrev et innlegg til SENIORAVISA den 28. september «Bestille og betale med mobilen – digital restaurantløsning». Restaurant Delicatessen i Fredrikstad har innført digital bestilling og betaling pr. mobiltelefon. De tar betaling pr. Vipps og nettbank, men ikke med kontanter og kort! Etter et besøk på restauranten reagerte vi både på restaurantens bestillings- og betalingsmåte. Bestillingsmetoden er diskriminerende fordi den setter alle som ikke har smarttelefon utenfor. Betalingsmetoden er lovstridig. Ifølge finansloven er kontanter tvungent betalingsmiddel og betaler har rett til å betale med kontanter. Vi vil også nevne at både bestillingsmetode og betalingsmetode er indirekte aldersdiskriminerende. Hovedtyngden av de som ikke har smarttelefon er eldre! Strider altså også mot diskrimineringsloven.

Vi har hatt mange tilbakemeldinger fra folk som synes det er fint at vi har skapt oppmerksomhet om denne saken. En jurist fra Moss, Christer Alexander, har kommet med en kommentar som stod i Fredrikstad Blad: «Retten til å bruke kontanter er mer begrenset enn mange tror». Overskriften kan gi inntrykk av at retten til å betale kontant ikke står så sterkt!

Når vi leser innlegget, så ser vi imidlertid at juristen er enig med oss i det aller meste. Forenklet så er det slik at hvis du vil betale for tjenesten eller varen på forskudd, så har du ingen rett til å betale kontant. Hvis du derimot betaler etter at du har mottatt tjenesten eller varen, så har du rett til å betale kontant.

Med henvisning til vårt besøk på Delicatessen, skriver juristen følgende: «Dersom Delicatessen som i Johnsbråtens innlegg 30. september, presenterer kundene for regningen etter at maten er fortært, har kunden rett til å foreta kontant oppgjør!

Når det gjelder spørsmålet om diskriminering, henviser juristen oss til Diskrimineringsnemnda. Vi gjør en henvendelse til nemnda for å få en kommentar til vår forståelse av spørsmålene som vedrører diskriminering. Da blir vi henvist til Likestillings- og diskrimineringsombudet. Her får vi til svar at vi må henvende oss til Diskrimineringsnemnda siden de spørsmål som vi reiser så langt ikke har vært behandlet av nemnda!

Det skal visst ikke være enkelt!

Vi skal gjøre en henvendelse til Diskrimineringsnemnda, men avventer en skriftlig redegjørelse vi er blitt lovet fra Likestillings- og diskrimineringsombudet!

Regner med at vi kommer tilbake til saken!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter