Lederskifte!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Det er en sak som alle virksomheter må ha et bevisst forhold til.  Det er det faktum at lederskifter må gjennomføres til gitte tidspunkter eller når det oppstår spesielle behov. Det er en fordel at lederskifter planlegges i god tid slik at disse kan gjennomføres på en kontrollert og strukturert måte. Dette er anledning for å kunne få inn ny kompetanse og erfaring som kan skape grunnlag for fornyelse og utvikling, samtidig som man sikrer virksomheten kontinuitet.

I SENIOR NORGE Østfold vil vi gjennomføre et lederskifte i forbindelse med årsmøtet den 3. mars. Da fratrer jeg mitt verv som leder av foreningen.

Jeg vil da ha vært medlem av styret i 6 år, der av en periode som nestleder, og 2 perioder som leder. Dette er grunn god nok til å gjennomføre lederskiftet. Samtidig går jeg i mitt 83. år, så langt hverken presenil eller senil, men alderen kan likevel berettige avløsning.

Lederstillingen er det viktigste tillitsvervet i foreningen. Vi vil benytte tiden fram til årsmøtet 3. mars 2021 til å skaffe foreningen en kompetent leder. Vi vil naturligvis søke etter kandidater i egne rekker, men for øvrig gå ut bredt for å sikre foreningen en velkvalifisert leder.

Foreningen har Østfold som arbeidsområde og teller vel 600 medlemmer. Vi er kjent for å være en veldrevet forening. Vi har to ledetråder. Den ene er «regularitet», medlemmene skal vite hva de kan forholde seg til – den andre er  «informasjon» – skal folk kunne være engasjert, må de være informert!

Den nye lederen vil ha støtte av et velfungerende styre med bred og variert kompetanse. Vedkommende vil ha mulighet til for å utforme og utvikle lederstillingen med utgangspunkt i egen kompetanse og ambisjoner.

Vår misjon er å arbeide for de eldres rettigheter og interesser på nær sagt alle områder. Tillitsvervet som leder av SENIOR NORGE Østfold fordrer at man finner glede og inspirasjon ved å bruke sin tid og kompetanse til å arbeide med ideell virksomhet. Belønningen får vi når vi oppnår resultater og skaper utvikling til de eldres beste.

Det er to hovedbjelker i vår virksomhet, våre månedlige temamøter og vår ukeavis SENIORAVIS som vi gir ut på vår nettside. Temamøtene er jevnt godt besøkt, gir oss muligheter til å møte våre medlemmer. Vi kan gjerne si at SENIORAVISA speiler vår virksomhet. Den er hver eneste måned besøk av over 5.000.  Vi kommer til å passere 65.000 i løpet av året.

Vi kommer til i neste styremøte legge opp en plan for hvordan vi skal gjennomføre vår søken etter kvalifiserte kandidater. La dette her være en tankestarter. Vi vil informere våre lesere ved senere anledninger, ved innlegg i SENIORAVISA  og epost.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter