Lysere tider i møte?

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Når denne utgave av SENIORAVISA går i trykken, så er det allerede en uke siden vintersolverv. Nå blir det litt lenger dager og lysere for hver dag, det går på noen minutter i uka. Mørketiden er i grunn ikke så stor belastning før jul da det er mange aktiviteter som opptar oss. Når vi har kommet ut i januar så synes vi mørketiden har vart lenge nok, men da er det jo ikke så langt frem til vi får mer lys og lenger dager!

Vi her sydpå har ikke så meget å klage over. Det er verre med de nordpå som ikke ser sola på flere måneder. Det er stup mørkt selv midt på dagen. Og så får nordlendingene juling i dagevis av regn, storm, høy sjø og tåke. Nordlendingene er noen tøffinger.

Midt på dagen den 20. januar kan folk i Tromsø glede seg over solskiven som ved middagstider sniker seg så vidt over fjellkammen. Så kan de se frem til nok en sommer hvor dagene aldri blir til natt. 20. mai starter sola sin heldøgnsjobb som varer til ut i august! For de som ikke har fått oppleve midnattssola, så kan vi love at det er et lite eventyr. Sola står høyt på himmelen midt på natta – i nord!

Det er ikke bare dagslys som opptar oss!

Vi har hatt en tung tid med Coronabanditten som tok oss på senga for snart et år siden. Nå ser vi etter lyset i andre enden av tunnelen!

Vi har måttet leve med belastende smittebegrensninger. Det har ikke vært lett å stoppe denne pandemien, og i store deler av verden har de mistet kontrollen og er inn i den tredje smittebølgen. Dødstallene er forferdelige.

Vi har etter hvert blitt mer og mer opptatt av når tid vi kan ha slått Coronabanditten ned for godt! Lyset vi søker i andre enden av tunellen er en effektiv vaksine som kan gjøre folk immune. Det har i hurtig tempo vært utviklet flere vaksiner som nå etter hvert blir tilgjengelig på markedet. Samtidig med at denne utgave av SENIORAVISA går i trykken, så settes de første sprøytene her hjemme!

Vi har tillit til at myndighetene organiserer massevaksinasjonen av det norske folk i henhold til strenge prioriteringer, slik at vaksineringen kan være gjennomført i løpet av relativt kort tid. Det sies at alle skal ha to sprøyter.

Men her kan det være skjær i sjøen. Vi vet ikke nok om eventuelle bivirkninger og vi vet ikke hvor lenge vaksinen er effektiv. Dette vil tiden vise.

Det som er mer betenkelig er at viruset har mutert og at denne varianten av Coronaviruset er betydelig mer smittsom enn det opprinnelige viruset. Storbritannia stenger nå ned på nytt og begrenser flytrafikken til og fra landet! Hvor langt dette problemet får utvikle seg, er det ingen som så langt kan si meget om!

Vi kunne greidd oss godt uten denne nye varianten av Coronabanditten!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter