Presidentskifte – Må han bæres ut?

– Trykk på overskriften, bilde eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Vi har bivånet et presidentvalg i USA som overgår det meste. Til og med sportssendingene har måttet vike! Det er nesten bemerkelsesverdig at vi skal være så engasjert i en valgkamp på andre siden av Atlanteren! Det har den enkle forklaring at USA i lang tid har vært en ledende stormakt samtidig som landet er vår aller viktigste militære partner.

I den tiden Donald Trump har vært president, så har han snudd opp ned på det meste med utgangspunkt i sitt slagord: «America First».

Valgkampen som har vært gjennomført, må være den mest skitne noensinne. Donald Trump er en kontroversiell type. Han har kontinuerlig angrepet pressen og sådd tvil om deres troverdighet. Samtidig har han undergravd legitimiteten til valget. Allerede før valget hevdet han at dersom hans motstander Joe Biden skulle vinne valget, så var det fordi valget var «rigget». Det som også kjennetegner Trump er at han lyver, praktisk talt hver eneste dag. Det er slått fast av faktasjekkere!

Det er uforståelig for oss at en mann som Trump skulle være egnet til å inneha vervet som president i USA. Men han har faktisk nesten halve Americas befolkning med seg. Hans rednecks forguder ham og tilgir ham for enhver feil han måtte gjøre!

Nå er valget gjennomført og kontrollert i alle bauer og kanter. Biden ble valgt til USA sin president av et betydelig flertall av valgmenn. Valget er anerkjent av de som har vært ansvarlig for å gjennomføre valget og av statsmenn over hele verden.

Trump er uenig i at valget er gjennomført i samsvar med gjeldende lover og forskrifter. Han gjør hva han kan for å få valget omstøtt. Hans nær 60 søksmål har med et eneste unntak ikke ført frem. Utrolig nok, ingen av Trumps sine påstander er dokumentert – hvordan skulle han således kunne vinne frem?

Valget er gjennomført og Joe Biden er USA sin president! Men Trump gir seg ikke før den siste mulighet til å få omstøtt valget, er prøvd.

Det er en spesiell situasjon når makten den 20. januar skal overføres fra den tidligere til den nye president – og den tidligere presidenten ikke ubetinget anerkjenner valget.

Trump har underveis vist autoritære trekk som gir grunnlag for å sammenligne ham med en tidligere statssjef med tannbørstebart! Vi vil ikke gå så langt, selv om det hadde vært fristende!

Det hersker en betydelig frykt for hva Trump kan finne på – unntakstilstand og militærkupp er skremmende scenarier. Han har makten til å foreta seg meget frem til 20. januar og han er helt uforutsigbar!

Det er spennende å se hvordan maktoverføringen blir gjennomført.

Må Trump bæres ut av det hvite hus?

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter