Slutt med brevgiro – rask reaksjon fra Sarpsborg kommune!

Det var en ubehagelig opplevelse for mange at det skulle bli slutt på ferdig utfylte brevgiroer fra Sarpsborg kommune. Det ser ut til at de hadde glemt at en rekke av innbyggerne fortsatt ikke er på nett, og uten digitalt utstyr og kompetanse. Vi har gjengitt Tore Bøe sin reaksjon i SENIORAVISA mandag den 2. mars: «Sarpsborg kommune glemmer de ikke-digitale».

Vi har fått tilgang til kommunens svar til Tore Bøe. Det ser ut som at problemet kunne vært unngått ved bedre informasjon. Alternative for de ikke-digitale når det gjelder betaling av regninger fra kommunen, er bruk av «Avtalegiro» som fungerer enkelt og greit når det først er etablert.

Vi håper kommunen sørger for at denne informasjonen når frem til de dette gjelder!

Nedenfor gjengir vi kommunens tilsvar:


Vi i Sarpsborg kommune er glade for å kunne informere om at innbygger Tor Bøe ble kontaktet og fikk hjelpen han trengte fra medarbeidere hos virksomhet kemner, samme dag som vi mottok brevet fra han.

Sarpsborg kommune vil at det skal være lett å betale de kommunale regningene. Mange av innbyggerne våre er ikke digitale, og ønsker heller ikke å benytte seg av nettbank eller andre digitale løsninger i hverdagen.

Når muligheten for ferdig utfylte giro nå forsvinner fra kommunen, velger vi derfor å tilby innbyggere som ønsker det hjelp med å opprette Avtale Giro. Dette er en betalingsmåte som verken krever datakunnskaper eller nettbank – og som lar innbyggerne slippe å tenke på papirfakturaer med forfallsdatoer og KID-nummer. Det er en tjeneste for automatisk betaling av faste regninger, som for eksempel kommunale avgifter.

Medarbeidere fra virksomhet kemner har allerede sittet noen dager på servicetorget i rådhuset i sentrum og hjulpet flere ikke-digitale innbyggere over på denne løsningen – og vi gjentar suksessen i uke 11, når de sitter der torsdag 12. og fredag 13. mars fra klokken 08.00 til 15.30.

Det er verdt å nevne at bortfallet av ferdig utfylt giro fra kommunen ikke betyr det samme som at det ikke lenger er mulig for innbyggere å betale med brevgiro. De som ønsker det kan fortsatt hente blanke giroer hos kemneren eller på servicetorget i rådhuset, og fylle ut disse selv ved betaling.

Det er også fortsatt mulig å betale med brevgiro i enkelte banker, men også mye dyrere enn alternativet Avtale Giro, som vi altså ønsker å hjelpe innbyggerne våre over på.

Sarpsborg Arbeiderblad kunne 29. januar fortelle at:

«I DNB er Avtale Giro en gratis tjeneste, mens brevgiro koster 12 kroner pluss porto både i DNB og SpareBank 1. Er du fortsatt en av dem som tar med deg regningene og betaler de i skranken i banken koster hver giro fra 75 kroner til 100 kroner alt avhengig av hvilken bank en bruker».

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter