Smarttelefon – tvungent betalingsmiddel?

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Etter en bisarr restaurantopplevelse i Fredrikstad, skrev vi den 28. september et innlegg i SENIORAVISA under overskriften! «Bestille og betale med mobilen»! Hvis du ikke hadde smarttelefon fikk du hverken se meny, bestilt eller betalt. Det er tydelig at alt for mange tror at «alle» har smarttelefon, og det er jo ikke tilfelle. Vi forsøker stadig å minne om at det i alt er ca. 400.000 mennesker i Norge som ikke har digitalt utstyr eller kompetanse, og som følgelig heller ikke er på nett.

Vi er forbauset over hvor lite oppmerksomhet dette får og hvor lite hensyn det blir tatt til de 400.000 ikke-digitale!

Finansloven synes klar når det gjelder kontanter som er definert som «tvunget betalingsmiddel». Kan det virkelig være slik at «smarttelefon» også er «tvungent» betalingsmiddel?

Dette ville vi finne ut av! Det virker imidlertid som spørsmålet er som en «het potet» som ingen vil ta i!

Vi endte opp som en kasteball mellom Diskrimineringsnemnda og Likestillings- og diskrimineringsombudet. Vi ga opp og må inntil videre leve med at smarttelefonens status som betalingsmiddel forblir uprøvd og uavklaret! Det er ikke meget støtte å få fra noe hold!

Trodde vi – inntil det tikket inn en epost fra nettsideredaktøren:

Han hadde sett i VG.no nyheter den 11. desember om den velkjente rikspolitiker og sjakkekspert Hans Olav Lahlum som hadde vært på busstur fra Gjøvik til Hamar med betalingsutfordringer. Med sin trofaste, litt eldre Nokia, var det ikke mulig å gjøre opp for seg på bussen. Han kunne ikke laste ned betalingsappen. En slik funksjon eksisterer nemlig ikke på de tradisjonelle mobiltelefonene. Heller ikke fikk han betalt med Innlandskortet, bankkort eller kontanter.

Så forsøkte Lahlum å kjøpe billett via sin bærbare PC, men han fant ingen funksjon for dette! Hans Olav Lahlum er ærlig mann som gjerne vil gjøre opp for seg. En epost til busselskapet med anmodning om å få et kontonummer han kunne bruke for å betale  ga ingen resultater.

I en interpellasjon til fylkesordfører Even Aleksander Hagen spør han om han vil ta initiativ til at det skal bli enklere for busskundene å gjøre opp for seg – uten smarttelefon.

Vi slutter ikke å forundre seg over saker som dette. Hvordan i all verden skal busselskapet kunne være tjent med en betalingsløsning som gjør det umulig for busskunder å gjøre opp for seg. Om det er manglende vilje, manglende kunnskap eller manglende intelligens er det ikke opp til oss å bedømme.

Busselskapenes betalingsløsning må være en klar diskriminering av de 400.000 digitale – de som ikke er på nett. Vi ser frem til den dagen de ansvarlige myndigheter tar seg sammen og rydder opp i lovverket. Det kan umulig være slik at betaling med mobiltelefon skal være «tvunget betalingsmiddel» på linje med det som gjelder for kontanter.

Så håper vi det kommer bestemmelser som innebærer at noen får ansvar for at det opprettholdes analoge løsninger for de 400.000 ikke-digitale. Det virker som om de ansvarlige regner med at denne gruppen vil forsvinne av seg selv – og det gjør den nok, men det kommer til å ta minst 15 – 20 år!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter