Takk til Agnete og Audhild!

Vi hadde et ønske om å få hyggelige opplevelser sammen med våre medlemmer, våre lesere og andre som er interessert i vår virksomhet. Vi tenkte oss at et sydenopphold med sol og varme midt i den mørkeste vintertid måtte kunne være interessant. Sammen med Vital Reiser Ble vi fort enige om at Casas Heddy, et velutbygget rekreasjons- og velværesenter på Lanzarote måtte være velegnet. Og slik ble det. 13. januar møttes vi på Casas Heddy.

Hygge, velvære og rekreasjon var våre mål, men vi skulle få til meget mer takket være to aktive veteraner i SENIOR NORGE, Agnete Tjærandsen (87) og Audhild Freberg Iversen (82) overrasket oss. Når de først hadde bestemt seg til å bli med på turen, ville de gjerne bidra til at den også skulle få et faglig innhold. De kunne tilby hver sine foredrag for oss og de andre gjestene på Casas Heddy.

Agnete Tjærandsen er kjent som tidligere NRK veteran fra mange år i TV og radio. Hun er aktiv i mange sammenhenger, politiker og varamann på Stortinget. Hun er for øvrig den eldste som noen sinne har inntatt sete i den ærverdige sal. Hennes foredrag het: «Kunsten å bli gammel uten å bli det.

Audhild Freberg Iversen er advokat og rådgiver for SENIOR NORGE og medlemmene. Hun er spesialist på familierett. Da hun som yngre studerte, var hun en av meget få kvinnelige studenter. Det må være riktig å si at hun var med å brøyte veien for den store horde av kvinnelige jurister vi har fått etter hvert. Hennes foredrag var delt i to – «Fremtidsfullmakt – hva er nå det?» og «Den nye arveloven»

Hovedtyngden av gjestene på Casas Heddy er godt voksne, med lite hår eller grått hår! Det var tydelig at temaene var midt i blinken for denne målgruppen. Siden møtelokalet ikke tok mer enn 35, måtte ekstraforestillinger til. Agnete kjørte sitt opplegg i to forestillinger mens Audhild delte sitt foredrag i to deler – en del den første uken og en del den neste!

Audhild kommenterer sine foredrag på annet sted i denne utgave av SENIORAVISA.

Les nedenfor hva Agnete skriver om Lanzarote og Casas Heddy!

Vi takker Agnete og Audhild for deres fremragende og inspirerende foredrag – vi er stolte av dere!

 

Finn Åsmund Johnsbråten

SENIOR NORGE Østfold

 

Balsam for sjel og kropp!

Da Senior Norge Østfold inviterte til Sydentur med opphold på Casa Heddy i Puerto del Carmen på Lanzarote var jeg litt skeptisk. Hadde aldri hørt om Casa Heddy, enda jeg har vært på Lanzarote før. Øya er en av Kanarieøyene, men ikke en av de mest kjente. På den meget barske, vulkanpregere øya er det lite grønt som dekker de brune, porøse lavasteinene og jordbruket – det lille som er – vokser langs jordene og ikke i været, slik som vi er vant til å se det. Det finns ikke grunnvann og alt – både til konsum og jordbruk kommer fra avsaltet havvann. Matjorda ligger nederst og oppå den et tynt lag lavagrus. Den holder på natte fuktigheten og om dagen hindrer den fordampning. Der dyrkes druer – tomater – løk. Den spesielle kanarie banan som er en egen sort – dyrkes på de andre kanarieøyene.

Men tilbake til Casa Heddy – den ble åpnet i 1975 og var målet for de første helsereiser fra Norge. Det var Heddy Astrup som sammen med Oslo røde Kors sto bak byggingen. Bilder fra den gangen viser skinnende hvite hus i et nakent, brunt lava landskap. I dag møter vi store palmer og blomstrende Hibiscus langs med sirlige stier, som fører til de 74 hus som dekker det ca. 30.000 kvadratmeter store området. Midt i det hele et usedvanlig stort svømme basseng med 28 grader varmt vann. Her boltrer beboerne seg hele dagen og hver dag er det vanngymnastikk med instruktør. Like ved siden av er det hus for fysioterapeuter og et treningssenter. Alle småhusene, som er innredet for 1-2-eller 3 personer har en egen liten terrasse, der du kan nyte solen eller kanskje sitte og se på den storslåtte stjernehimmel. 42 veldig hyggelige mennesker passer på de inntil 120 mennesker, som er gjester her. God mat og drikke gjør sitt til å forsøte tilværelsen her.

Senior Norge Østfold har arrangert tur for sine medlemmer og andre og det har vært meget vellykket.  Som overskriften sier – Balsam for sjel og kropp ! Stor sosial aktivitet og mye moro ! Føles som om det ikke er siste gang vi er her!

 

  1. januar 2020

Agnete Tærandsen

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter