Telefon til glede og forbannelse

At telefonen har revolusjonert kommunikasjonene mellom folk, er det ingen tvil om og det er vel ikke noen som i dag kunne tenke seg et samfunn uten den, men det kan også medføre både frustrasjon og sinne når den herlige teknikken ikke fungerer som den skal.

For 14 måneder siden kjøpte jeg en ny telefon, en såkalt «smarttelefon», som i prinsippet fungerer som en liten datamaskin. Gleden har da vært stor hver gang jeg fant nye, og for meg, uante funksjoner. Men hvor lenge var Adam i paradis? Rett etter jul i år begynte det å skje rare ting, telefonen begynte å leve sitt eget liv. Den tok seg friheten å endre på innstillinger og tekst jeg hadde skrevet inn og den var konstant sulten på strøm. Jeg måtte lade hver dag.

Den ville også ha nye oppdateringer hele tiden og hver gang fikk jeg beskjed om at den ikke kunne installere oppdateringene på grunn av at det ikke var riktig program. Mine kjære «apper» som jeg hadde installert sluttet å virke, selv etter at jeg hadde slettet dem og installert på nytt.

Turen gikk til Elkjøp, hvor jeg hadde kjøpt telefonen og de var meget behjelpelig med forsøk på feilretting, men hver gang ble resultatet at den måtte stilles tilbake til fabrikkinnstillinger og jeg mistet alt jeg hadde lagt inn. Etter flere forsøk ble resultatet at den måtte sendes inn til reparasjon, det skjedde rett før påske og det ble tre uker med lånetelefon. Mandag i denne uken fikk jeg den tilbake igjen med beskjed om at de hadde byttet «hovedkortet». Telefonen var som ny sa de.

Så var det på’en igjen med installasjon av alle funksjoner og «apper». Det gikk forholdsvis greit, men så oppdaget jeg katastrofen. Mine kontakter var delvis borte og mange av dem som var igjen hadde enten feil telefonnummer og e-postadresser eller det sto bare navn på kontakten. Nå var gode råd dyre. Hvordan skal jeg klare å få det inn på nytt? Løsningen ble at jeg gikk gjennom alle e-postene jeg hadde sendt og mottatt på PC’en og flittig bruk av opplysningen 180.no og Gule sider.

I skrivende stund, fredag, er jeg fortsatt ikke ferdig, men jeg begynner å øyne lys i tunellen.

For øvrig, hittil har telefonen fungert bra, jeg bare krysser fingrene for at det skal fortsette.

Ps. Reparasjonen gikk på garantien, så jeg betalte ikke noe.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter