Transportmiddel eller leketøy?

Trykk på bildet eller overskriften for å se hele innlegget!

 

Har du blitt påkjørt av en sparkesykkel noen gang? Det har vi! Vi hadde blitt stående i et gangfelt fordi bilen foran oss stoppet. Kona hoiet, det smalt og plutselig lå det en helt fremmed mann på panseret vårt! Han hadde kommet i full fart ut av en sykkelvei, uten lys i tussmørket, på sin elektrisk drevne sparkesykkel. Om det ikke var brems på kjøretøyet eller om han ikke fant den, vites ikke. Heldigvis slapp han helskinnet fra det og vi slapp unna med noen bulker i panseret! Han bedyret sin skyld og vi lot det være med det!

Vi ble minnet om at dette dreiet seg om sikkerhet for sparkesyklisten og for medtrafikanter . Vi er glade for at det gikk bra, men er redde for at sikkerheten ikke er tilfredsstillende ivaretatt?

Det har i de senere årene kommet noen nye produkter på markedet som kan være transportmiddel eller leketøy, eller begge deler på en gang. Det vi tenker på er kjøretøy som snøscooter, vannscooter, el drevne sykler, Segway (el dreven- 2 hjul med brett imellom- ingen ting å holde seg i), skateboard (eller hva det nå enn heter på norsk) og el drevene sparkesykler av forskjellige slag og typer. Deres status kan være uklar. En el dreven sparkesykkel, er det en sykkel eller er det noe annet. Kan den bruke fortauet eller er den henvist til veibanen? Hva er en Segway?  Skateboard, hva er nå det? En vannscooter er det en fritidsbåt eller noe annet? Hvilke kjøreregler gjelder?

Felles for disse kjøretøyene er at det nesten ikke er noen krav av betydning til førerne. Man kan gå rett fra bilen over i snøscooteren og legge i vei. Omtrent det samme gjelder for vannscooterne. Kjøretøy med opptil 100 HK må kunne brukes med ansvar, forståelse og kjørekunnskap. Vi så nylig hvor ille det kan gå når to vannscooterkjørere nylig forulykket i sterk vind på Lera utenfor Fredrikstad.

De på de eldrevne sparkesyklene åler seg frem i full fart mellom biler, sykler, mennesker i veien og på fortauer. Blir det etter hvert riktig mange av dem, kan det bli et betydelig problem. Dette vil det kunne bli mange ulykker av!

Det finnes nesten ikke sikkerhetsutstyr på disse kjøretøyene. Vi kan knapt huske om vi noen gang har sett noen med hjelm. Utenfor stuevinduet vårt er det en bratt, godt trafikkert vei. Her ser vi sparkesyklistene i full fart ut over bakken med hendene i hoftefest. Hva skulle skje om de må bråbremse, hvis de kan det. Mulighetene til å gå skikkelig på trynet er til stede!

I byen så vi forleden en pappa som hadde en treåring stående foran seg på sparkesykkelbrettet mens de kjørte av gåre i full fart. Helt uansvarlig etter vår oppfatning!

Vi får ha tillit til at våre myndigheter følger utviklingen nøye og sørger for at sikkerheten blir skikkelig ivaretatt. Det krever at kjøretøyene får en klart definert status, at det utvikles klare bruks og kjøreregler og at det stilles definerte krav til førerne!

Så får vi håpe at disse nymotens transportmidler blir til glede for de som bruker dem til nytte og for dem som bruker dem til lek og moro!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter