Ukebrev v/Christin Engelstad

Hei alle!

 

Et av nyttårsforsettene for 2020 var å ikke irritere meg over detaljer, ting jeg ikke kan gjøre noe med eller som ikke er verdt å hisse seg opp over. Vel, det gikk ganske greit i en ukes tid. Men jeg klarer altså ikke å la vær å irritere meg over pressens fremstilling av olje- og energiminister Sylvi Listhaugs forfremmelse som ja, forfremmelse. Og opprykk, osv. Er ikke det å være eldreminister så mye å skrive hjem om?

Godt det er mange flere nyttårsforsetter å holde fast ved!

 

Fordeler som betyr noe!

Senior Norge ønsker å tilby fordeler som er viktige for våre medlemmer. I dag tilbyr vi alle våre medlemmer juridisk rådgivning hos våre erfarne advokater. Vi har stor pågang, og ikke minst er det mange som nå ønsker å sette opp en fremtidsfullmakt. Det anbefaler vi alle å gjøre! Ring og bestill konsultasjon på 22 12 18 90. Første time er gratis for medlemmer.

Medlemmer i Senior Norge betaler ikke gebyr ved opptak av seniorlån hos vår samarbeidspartner BN Bank. Klikk her for mer informasjon.

Reiser du med Vista Travel kan du finne turer der ditt medlemskap i Senior Norge gir 500 kroner i rabatt per person.

Klikk her sjekke vistatravel.no

Torsdag var vi i møte med en strømleverandør som vi håper vil komme opp med et godt, og ikke minst oversiktlig tilbud til våre medlemmer. Vi er mange som syns det er helt umulig å sammenligne tilbudene som renner inn på strøm. De fleste av oss blir bare hos den leverandøren vi er hos, selv om pengene renner ut.

Vi er hele tiden på utkikk etter gode tilbud til våre medlemmer både lokalt og sentralt.

Send oss gjerne ønsker eller tips om hva vi bør se etter.

Send til post@seniornorge.org

 

Diskriminering med liten skrift

Å reise er mange seniorers drøm, men sjekk reiseforsikringen, også kreditt- og fordelskortenes regler for reiseforsikring.

 

Det er all grunn til å sette seg godt inn i reiseforsikringsvilkårene. Ellers risikerer man å måtte betale dyre forsikringer uten å få noe igjen. Kreditt- og fordelskortenes løfter om inkludert reiseforsikring om man betaler hele eller deler av reisen med kredittkortet er bare delvis gyldige for eldre reisende.

Dette kom klart frem på et møte for siviløkonomer vi deltok på i forrige uke.

 

Kortleverandørene gjør et stort nummer av at kredittkortene med innebygget reiseforsikring dekker dine tap dersom ulykken inntreffer. Det som står med liten skrift er at mange reiseforsikringer knyttet til kortene har aldersbestemmelser som gjør at disse forsikringene ikke alltid gjelder for seniorer. Bank Norwegian har satt 70 år som grense, og Danske Bank har 75 års aldersgrense, bare for å nevne et par eksempler. Andre kortleverandører har et differensiert ansvar avhengig av type erstatning. For eksempel erstatter noen ikke reisesyke, hjemtransport og avbrutt ferie for reisende over 80 år, eller erstatning for ulykke/skade blir begrenset etter 70 år og opphører helt ved 75 år.

Reiseforsikringer som man tegner særskilt er også svært forskjellige for seniorer. Noen selskaper har aldersbegrensninger som gjør at man ikke kan tegne en ny reiseforsikring om man har passert en bestemt alder. Andre har absolutte aldersgrenser. Det er altså gode grunner til å sjekke vilkårene før man tegner forsikring, og ikke minst før man reiser.

Kredittkort.com finner du en sammenligning av reiseforsikringer knyttet til fordels-/kredittkort. Her kan du enkelt se hvilke kredittkort som har en god reiseforsikring og hvilke du bør styre unna. Klikk her.

 

Er passet og helsetrygdkortet gyldig?

Mange starter det nye året med å rydde i skuffer og skap. Vi anbefaler alle å også gå gjennom aller kort og papirer med utløpsdato. Trenger du å fornye passet før du skal ut og reise senere i 2020, eller er det helsetrygdekortet som står for tur?

Er du medlem av folketrygden i Norge, har du rett til å få Europeisk helsetrygdkort som gir deg de samme rettigheter som borgerne i det landet du oppholder deg. Slikt helsetrygdekort må du huske å bestille senest to uker før avreise.

Noen er bekymret for hva som vil skje når Storbritannia forlater EU. Europeisk helsetrygdkort utstedt fra Norge vil inntil videre også kunne benyttes i Storbritannia.

Også pensjonister som har flyttet til et annet EU/EØS-land og ikke lengre er medlem av folketrygden, kan ha rett til Europeisk helsetrygdkort. Klikk her for å lese mer om pensjonisters rett til helsetrygdkort.

Helsetrygdkortet har en varighet på tre år fra det er utstedt. Du må selv sørge for å bestille et nytt. Det kan bestilles gratis på helsenorge.no. Klikk her.

Helsetrygdkortet gir ikke rett til dekning av utgifter hvis du reiser ut med det formål å få medisinsk behandling.

Helfo anbefaler at du i tillegg til Europeisk helsetrygtkort også har en egen reiseforsikring. I mange land får du ikke dekket utgifter til helsetjenester fullt ut fra det offentlig. Dette kan også gjelde sykehusopphold.

Helsetrygdkortet dekker ikke utgifter til hjemreise når du er blitt syk eller utsatt for en ulykke. En reiseforsikring vil sikre deg mot utgifter som oppholdslandet ikke dekker, eller utgifter ved hjemreise.

 

Har du spørsmål eller kommentar? Ta kontakt med post@seniornorge.org

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter