Ukebrev v/Stig Kingstedt

Bank gir støtte til nettbrett for eldre
Vi har mottatt en gladnyhet fra Toten Sparebank som har åpnet lommeboken slik at eldre som er på institusjon skal kunne ha bedre kontakt med barn og barnebarn over Skype eller tilsvarende. Banken vil dekke utgiftene til kommuner ved kjøp av nettbrett til fordeling på institusjoner. Ikke bare er det snakk om å kjøpe nettbrett for de som ikke har det. Banken vil også dekke utgiftene for nettbrett som allerede er kjøpt av institusjonene til de eldre. Tilbudet gjelder Vestre Toten, Østre Toten og Gjøvik.
Vi håper at flere banker gjør det samme. Ta gjerne kontakt med din lokale bank og spør om de vil følge opp på samme måte som Toten Sparebank.

Hva man trenger for å kommunisere med lyd/bilde med sine barn og barnebarn
En av våre lesere har bedt om at vi informerer om hvordan man kan bruke FaceTime til å kommunisere med barn og barnebarn i disse pandemi-tider slik at man kan se hverandres ansikter.
FaceTime kan brukes på IPhone, IPad eller IMac, hvor det er standard programvare. Det er bare å klikke på ikonet, så kan man ringe mens man ser den man snakker med. Dersom programmet ikke ligger der fra før går man til App Store og søker på FaceTime. Så åpner man appen når den dukker opp på displayet. Alle de du vil snakke med må ha IPhone, IPad eller IMac.
For telefoner og nettbrett med Android (f.eks. Samsung), kan anbefales WhatsUp som en enkel måte å kommunisere på med bilder og lyd.
Messenger er innebygget i Facebook, og er en utmerket måte å kommuniser på, og som er plattform-uavhengig, og som også passer bra på PC.
Endelig vil vi anbefale Skype som kan brukes på alle plattformer, også Windows PC.
For alle gjelder at det at det må være samme app i «begge ender», dvs. at Skype kan ringe til Skype, etc. Alle.er gratis å laste ned, men man  bør være tilknyttet et lokalt nettverk, da er også all bruk gratis.

Forskere advarer mot å bli for passiv under Covid-19 pandemien
Hvis eldre personer som er i isolasjon glemmer å trene kan det medføre at flere havner på sykehjem. Det er en utvikling som er meget uheldig. Forskerne peker på at det fysiske forfallet skjer raskt dersom man ikke vedlikeholder musklene. Følg derfor rådene om trening som vår styreleder har gitt. Du finner dem på vår hjemmeside https://seniornorge.org/nyheter/page/3/ Dessuten er det lov å komme seg ut i det flotte været og gå en lang tur.

 

Smittestopp     
Når vi først er inne på tekniske løsninger for å håndtere Covid-19 pandemien, vil vi slå et slag for å følge statsministerens oppfordring om å laste ned appen for sporing av Covid-19 smitte. Appen har som formål å varsle om man har vært i nærheten av en smittet person. I tillegg vil materialet som samles inn kunne brukes til å analysere hvordan folk beveger seg, og hvor mange de møter. Det gir muligheter for myndighetene å forutse utviklingen av pandemien. og sette inn tiltak. Alle data vil bli behandlet konfidensielt og slettet etter en måned.

Styremøte i Senior Norge
Samtidig som dette ukebrevet går ut blir det holdt møte i Sentralstyret. Der skal det bl.a. fattes vedtak om hva som skal skje med Landsmøtet som er planlagt til den 25. mai. Det er nok tvilsomt om vi kan avvikle det på denne siden av sommeren.

Finn en venn!
Alle føler vi vel at isolasjon er kjedelig og vanskelig. For enslige er det en ekstra påkjenning å sitte isolerte. Senior Norge åpner derfor en vennetjeneste i våre ukebrev. Hvis du ønsker å ha noen å dele dine tanker med kan du lage en liten kontaktannonse og sende inn til post@seniornorge.org Vi skal sørge for at eventuelle svar blir sendt til deg så fort vi får dem. Selvfølgelig under full konfidensialitet.

Har du spørsmål eller kommentar? Ta kontakt med post@seniornorge.org
Klikk her for å videresende denne e-posten til en venn!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter