Ukebrev v/Stig Klingstedt

Mediahysteri i Corona-tider
Vi skal være glade for at vi har massemedia som gir oss informasjon om både dårlige og gode nyheter. Likevel må vi koste på oss å stille spørsmål ved massemedienes håndtering av Corona-viruset.  Vi skjønner at det er fristende å bruke store ord og rubrikker for å få opp løssalget av avisene. TV-kanalene konkurrerer om seere og sender ustoppelig med nyheter og spekulasjoner om utviklingen av pandemien. Det ene skrekkscenariet etter det andre måles opp. Spesielt poengterer alle at folk over 65 år er i risikosonen, og at mange risikerer å dø av Corona-smitte. Det er meget sjelden at man nevner noen positive nyheter.

Mange eldre er enslige og har fått beskjed om å holde seg hjemme. Resultatet er at man leser aviser og ser på TV mye mer enn vanlig. Er det noen i mediene som har reflektert over hva dette massive nyhetsflødet med det ene skrekkscenariet etter det andre gjør med enslige eldre som blir utsatt for det? Det er ikke rart om folk blir skremt fra vettet av det som er realiteten av pandemien. Da er det ikke nødvendig å servere skrekkscenarier som er mer eller mindre fri fantasi.
En stille bønn til dere som styrer over massemedier. Gi oss saklig opplysning, men spar oss for ville spekulasjoner om katastrofer som mest sannsynlig aldri inntreffer. Gi oss også gjerne noen positive nyheter, for eksempel hvordan det går med dem som er blitt friske fra Corona-viruset.

Vi må alle følge myndighetenes påbud og anbefalinger. Så blir det helt sikkert bedre tider da vi kan trekke lærdom av det vi har vært igjennom og snu det til noe positivt.

Hjemmeråd fra styreleder

Sentralstyrets leder fortsetter å legge ut hjemmeråd. Klikk her og les dem!

Reiseforsikringstrøbbel
Flere medlemmer har hørt av seg for, om mulig, å få hjelp med reiseforsikringen. En var oppgitt over at reiseforsikringen ikke dekker reiser innenlands som blir avbestilt på grunn av restriksjoner som myndighetene setter i verk. Vi anbefalte å gå til kundeombudet som if har opprettet. Når man lojalt følger myndighetenes råd og påbud burde reiseforsikringen dekke også innenlands reiser som måtte kanselleres på grunn av Corona-utbruddet.
Et annet medlem har oppholdt seg i Kina en tid og har i den forbindelse tegnet en ekstra reiseforsikring som går utover den tidsperiode som vanligvis dekkes av en helårs reiseforsikring. På grunn av at han befinner seg i en region uten Corona-smitte ønsket har å bli lengre i Kina enn det som var planlagt. Han bor i et strøk i Norge som er hardt rammet og bl.a. er det en Corona-smittet person i samme hus som han bor i på hjemstedet. Forsikringsselskapet sa nei til forlengelse, og mente at han skulle følge myndighetenes råd om å komme seg hjem. Etter et par nye henvendelser fikk han tilbud om å løse en ny helårs reiseforsikring med 180 dagers utenlandsopphold med virkning fra den dag han forlot Norge. Den skulle koste 31 298 kroner. Da skulle han få refundert de ekstra 6 720 kronene som han tidligere hadde betalt for utvidelsen av reiseforsikringen. For de ekstra 34 dagene han ønsket å oppholde seg i Kina skulle det altså koste ham 723 kroner dagen. Siste ord er nok ikke sagt her.

Senior Norges juridiske rådgivning er ikke stengt, men jobber fra hjemmekontor.
Selv om Corona-viruset herjer gir våre advokater fremdeles råd til våre medlemmer hvis det er behov for det. Advokatene arbeider fra hjemmekontor og kan derfor ikke møte klienter. Rådgivningen kan skje over telefon eller via epost. Tenger du hjelp med juridiske spørsmål kan du melde dette via e-post til post@seniornorge.org, eventuelt over telefon 414 40 070. Du vil da bli kontaktet av en av våre advokater. Den første konsultasjonen er gratis. Oppfølging faktureres.

Medlemmer av eldreråd

Vi minner om at vi ønsker å få oversikt over de av våre medlemmer som er medlemmer av eldreråd. De som ennå ikke har gitt beskjed ber vi om å gjøre det til post@seniornorge.org

Har du spørsmål eller kommentar? Ta kontakt med post@seniornorge.org
Klikk her for å videresende denne e-posten til en venn!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter