Ukebrev v/Stig Klingstedt

Trøste-tanker i en tung tid
Vår alltid like aktive styreleder, Agnete Tjærandsen, har gitt oss noen trøstende ord på veien.
I dag er det akkurat 4 uker og fire dager siden statsministeren holdt sin første korona-orientering og startet en ny tidsregning – FØR og ETTER.  33 dager med nye, fremmede forordninger, som på minuttet endret vårt dagligliv.  Fra å være sammen – gå ut og treffe folk – stelle til sammenkomster – ble vi hjemmesittere. Særlig vi gamle ble pålagt strenge begrensninger og fikk sekkebetegnelsen – særlig sårbare – risikoutsatte. Ikke fikk vi være sammen med familien – ikke fikk vi se barnebarna – ikke – ikke – ikke!
Les mer på vår hjemmeside.

Corona-smitten ser ut til å flate ut
De seneste dagene er det ikke meldt om økende tall på Corona-smittede i Norge, men fremdeles er det mange som blir smittet. Antallet på intensivavdelinger har gått ned vesentlig og det samme gjelder antall med behov for respirator.
Nå er det ekstra viktig at vi følger opp myndighetenes anbefalinger og påbud, og sørger for at smitten ikke øker igjen. Vi er i samme situasjon, alle sammen. Hold avstand og vask hendene. Så kan vi merke oss at nesten alle som vi møter tar utfordringen med et smil. Vi får hele tiden vennlige nikk når vi trekker oss unna.

Utsatt trygderegulering

Regjeringen har nå vedtatt å utsette trygdereguleringen til høsten, men den vil bli gjort med virkning fra 1. mai, og etterbetaling av pensjoner vil bli gjort slik at man på årsbasis vil få det samme. Både lønnsoppgjør og Teknisk beregningsutvalgs arbeid er utsatt til høsten. Man vil derfor vente på at lønnsoppgjøret for de så kalte frontfagene er avsluttet før man drøfter trygdereguleringen med pensjonistorganisasjonene.
Organisasjonenes drøftingsmøte med regjeringen om neste års statsbudsjett er også utsatt.

Finn en venn!
Alle føler vi vel at dette med isolasjon er kjedelig og vanskelig. For enslige er det en ekstra påkjenning å sitte isolert. Senior Norge åpner derfor en vennetjeneste i våre ukebrev. Hvis du ønsker å ha noen å dele dine tanker med kan du lage en liten kontaktannonse og sende inn til post@seniornorge.org Vi skal sørge for at eventuelle svar blir sendt til deg så fort vi får dem. Selvfølgelig under full konfidensialitet.

 

 

Har du spørsmål eller kommentar? Ta kontakt med post@seniornorge.org
Klikk her for å videresende denne e-posten til en venn!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter