Ukebrev v/Stig Klingstedt

Senior Norge arbeider for dine interesser i disse Corona-tider
Senior Norge har ikke sluttet å fungere selv om vi er inne i en selvpålagt karantene. Vi arbeider intenst overfor myndighetene for å sikre at eldre blir ivaretatt både økonomisk og helsemessig i disse vanskelige tidene. Vi vil informere videre i kommende ukebrev.
Vi har imidlertidig funnet å måtte stenge vårt kontor og sentralbord i Bygdøy Allé 5. Våre medarbeidere har hjemmekontor, vi kan eventuelt nåes på telefon 414 40 070. Vi viser også til vår e-post, post@seniornorge.org som bli lest hver dag, og til vår hjemmside, seniornorge.org.

Senior Norges hjemmeråd
Senior Norges fungerende styreleder, Agnete Tjærandsen, en meget aktiv senior, gir her noe gode

råd for å holde oss i gang mens vi venter på at vi igjen får normale tilstander.
Mange av oss gamle har nå sittet hjemme i en ukes tid.  Vi sitter og sitter og blir mer og mer stive og støle. Kanskje noen av oss går en tur innimellom. Det er bra. Likevel blir det for lite – vi mister fort muskelkraft hvis vi ikke bruker musklene. De trenger trening hele tiden. Forskning viser at det er god trening å gjøre husarbeid, men det er ikke det vi gjør hver dag. Men du kan gjøre noe annet, som ikke trenger hverken apparater eller vekter. Her er noen enkle øvelser, som ifølge forskningen vil øke din muskelmasse ca. 10 % hvis du gjør dem hver dag.
Gå inn på Senior Norges hjemmeside, klikk på «aktuelt», legg på passende musikk og start treningen!
Les også Agnetes råd for bedre nattesøvn!

Utsatte forhandlinger
I det seneste ukebrevet orienterte vi om utsatte lønnsforhandlinger. Et av våre medlemmer sendte følgende innspill:
Jeg er lut lei av all praten om kjøpekraft og reallønnsvekst.  Er det ikke på tide at vi begynner å innse at livslykke og trivsel ikke er proporsjonalt med lønnsinntekt? Dette er ikke noe bare vi pensjonister må ta inn over oss; det gjelder absolutt alle innbyggerne i dette landet som har penger nok til å dekke sine basale behov pluss litt til. Jo mer vi klager, dess mer misfornøyde blir vi.  Må vi henge med på denne karusellen?
Dette som et lite innspill fra meg, med hilsen
Inger E. Melbye

Det er mye sant i dette. Vi kan glede oss over at våren er i anmarsj, at pensjonistene får sin pensjon hver måned og at vi derfor ikke blir umiddelbart berørte av de økonomiske virkningene som myndighetenes tiltak medfører for store deler av samfunnet. Hva syns dere?

Reiseforsikringen dekker normalt tap

Dersom vi må droppe reisen på grunn av de restriksjoner som myndighetene har innført vil reiseforsikringen normalt dekke tapet.
Gå inn på Senior Norges hjemmeside og les mer.

 

Dagpenger til de som har fortsatt å jobbe uten å ta ut pensjon fra folketrygden
Regjeringen har lenge ønsket at folk skal stå lengre i sine jobber. Mange har fulgt oppfordringen. Samtidig har enkelte utsatt å ta ut pensjon fra folketrygden. Ved eventuell permisjon som følge av myndighetenes restriksjoner vil de få problemer med økonomien. NAV har skrevet på sin hjemmeside at det rår noe usikkerhet om hvilke grupper som vil få dagpenger ved permisjoner. De oppfordrer alle permitterte til å søke om dagpenger. Så blir søknaden vurdert opp mot de regler som blir iverksatt.
Vår oppfordring er å søke om dagpenger ved permittering. Samtidig bør de over 67 år søke om pensjon fra folketrygden for å sikre seg.

Har du spørsmål eller kommentar? Ta kontakt med post@seniornorge.org
Klikk her for å videresende denne e-posten til en venn!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter