Utenfor – ville gjerne inn, får det ikke til!

Det er utvilsomt at Norge er på full fart til å bli et heldigitalt samfunn. Det er like utvilsomt at vi under marsjen har skapt et todelt samfunn – de som har digital kompetanse og surfer fornøyd på digitale løsninger som tilbys – og så har vi de andre, de «ikke-digitale», de som har mangelfull eller ingen digital kompetanse. De er ikke få. Mer 400.000 skal de være. De representerer et problem, eller utfordring om man velger å si det slik, som myndighetene bare i meget liten grad tar ansvar for! Og de har ikke forstått at dette problemet vil eksistere i 10-år fremover!

Hvordan oppleves det egentlig å bli stående utenfor?

En samtale vi hadde med et av våre medlemmer, midt i 70-årene vital, frisk og rask, ga grunn til ettertanke. Han kan være representativ for de 400.000 ikke-digitale.

Ingen i hans aldersgruppe fikk data inn med morsmelken, men ble møtt av digitale løsninger og utfordringer først i godt voksen alder. Alt var nytt, ukjent og skremmende! Han forstod etter hvert at det var en prosess i gang mot flere og flere digitale løsninger.

Han forstod også at det her var om å gjøre å henge med, og har gjort flere forsøk med å tilegne seg nødvendig digital kompetanse. Men opplevde at så snart han mente han hadde lært noe, så kom det noe nytt, og det var å begynne på nytt igjen!

 

Det ble «på stedet marsj» og en serie med ubehagelige nederlag. Hver eneste gang han forsøkte å løse problemer, så ble det feil, feil, og feil. Hver gang fikk han en ubehagelig bekreftelse på sin inkompetanse, og til slutt ga han opp!

Han har nå innsett at han aldri vil bli blant de som kan nyte godt av effektive digitale løsninger. Dette trives han ikke med. Det er ille å mangle kompetanse som de fleste andre har, men følelsen av å stå utenfor sier han er det verste!

 

Løsningen med å la barn eller barnebarn betale regningene sine, opplever han som lite tilfredsstillende. Det er ikke alltid ønskelig å la andre få innsikt i sin økonomi eller andre forhold.

Han mener at analoge løsninger må opprettholdes for de som ikke er på nett, og at dette må være en soleklar rett for disse. Men dette er han ikke trygg på!

Vår forening yter støtte til de «ikke-digitale». Vi har en utmerket rådgivingstjeneste «Datahjelpen – ring Terje Lloyd Andersen tlf 922 87 090», gratis for våre medlemmer.

Vi føler vi har et spesielt ansvar for å sørge for at de 400.000 ikke-digitale ikke blir glemt.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter