Stortinget Foto: LHL

Valg 2021 – flere voksne på Stortinget!

Vi fikk en betimelig påminnelse i et innlegg på Facebook den 7. mars – det er ikke så veldig lenge til Stortingsvalget 2021. Nå begynner partienes arbeid med nominasjon av kandidater til det nye Stortinget.

De unge roper på generasjonsskifte i politikken.

Vi sier ja – la oss få flere voksne inn på Stortinget. Nå er det jo slik at det nesten ikke er eldre politikere i styrende organer, enten det er kommunestyrer, fylkesstyrer, storting eller regjering. Dette innebærer det sørgelige faktum at pensjonistene, som snart teller 1.000.000 – 20% av Norges befolkning, er «under administrasjon». De må rette seg etter beslutninger som gjelder dem selv, som alltid er tatt av andre. Det er utvilsomt udemokratisk!

De politiske partiene må ta ansvar for at vi får et Storting med bedre balanse. Vi må ha balanse mellom kjønnene, mellom ung og gammel og mellom ny kunnskap og livserfaring.

Nå får vi etter hvert se hva de politiske partiene får til. Vi vil se flere eldre på nominasjonslistene – og så høyt på listene at de faktisk er valgbare! Når den tid kommer kan vi plassere stemmene der hvor de eldre er best representert. Det er en mulighet vi har!

Det er flere enn oss som vil ha flere eldre på Stortinget. Vi har sakset et klipp fra Facebook:


«Randi Wiggen – Forum for et aldersvennlig Norge

Om kort tid begynner arbeidet med nominasjon i de politiske partiene til stortingsvalget 2021. For kort tid siden gikk en ung politiker ut og sa at det var på tide med et generasjonsskifte i politikken. Hun ville kvitte seg med gamlingene. Men hvor er de? I alle fall ikke i politikken. Ikke mange over 60 år der. Som pensjonist burde vi samle oss om å kun stemme på parti som har en pensjonist på de tre første plassene. Kommunestyret, fylkesting og storting skal og må ha en sammensetning som viser bredden i befolkningen. Et politisk parti med respekt for seg selv, burde ha det som krav. Nå styres vi av folk som knapt har hatt en fot i arbeidslivet, og som forventer at politikken nærmest er en livslang avtale.»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter