Båndtvang for hunder!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer for å se hele innlegget! –

For hunder og hundeeiere er året delt i to – i den ene perioden 21. august til 31. mars er det ikke båndtvang, i den andre perioden 1. april til og med 20. august er det generell båndtvang! Nå har vi akkurat startet på den andre perioden. Nå er det båndtvang som gjelder!

Båndtvang innebærer at hundene skal holdes i kontroll ved bånd eller innenfor sikkert gjerde!

Båndtvangen er til for å beskytte nyfødte dyr og fugler i en periode hvor de er mest sårbare.

Den enkelte kommune kan ved forskrift fastsette båndtvang i bestemte områder eller til bestemte tider. Eksempel på dette kan være perioder om vinteren hvor det er dyp snø og vanskelig å ta seg frem for dyrene.

Hunder har behov for mosjon og de elsker å løpe fritt. Det krever likevel tilsyn fra eier. Det viktigste er at hunden kommer på innkalling. Det at hundene kan få løpe fritt, innebærer også at de får sosial trening ved at de fritt kan omgås andre hunder. Det går nesten alltid bra!

– Det er påvist at hundeeiere lever lenger enn folk flest. Det kan ha sammenheng med de alltid har en sosial kontakt, hunden, eller at de må ut med hunden på lufteturer flere ganger hver dag uansett vær og føreforhold.

Hundenes mosjonsbehov i perioden det ikke er båndtvang, kan dekkes ved at de får løpe fritt og brenne av så meget energi de måtte ønske. For mange hunder gir ikke rolige spaserturer på langt nær nok mosjon. For disse er turer med sykkel en fin mulighet, også for eierne. En times sykkeltur flere dager i uken monner. Det krever litt øvelse og oppmerksomhet fra eieren, men etter hvert så vil hunden følge sykkelen i jevnt trav.

I Fredrikstad kommune har de et meget bra tilbud til hunder og hundeiere. Ved første Bjørndalsdam er det laget et flott, stor innhengning hvor hundene kan boltre seg fritt og få den mosjon de trenger. Det kan være opp til 10 – 12 hunder som løper fritt samtidig. De ordner fort opp seg imellom, hundene sosialiseres og lærer seg å omgås hverandre uten problemer, og leker så jord og stein spruter! Takk til Fredrikstad kommune for omtanke og utmerket tiltak!

Så til slutt – hundebæsjen!

Det er vel kjent at hunder bæsjer! Det er like vel kjent at alt for mange hundeiere ikke tar frem hundeposen og tar med seg bæsjen! Vår innstendige oppfordring til alle hundeeiere: ta med bæsjen, enten noen ser dere eller ikke. Ta med bæsjen ikke nå og da, men hver gang!

Så ønsker vi alle hundeeiere og hunder en god vår og sommer – selv om båndtvangen varer til og med 20. august.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter