Sporveisbussene18. juni 2005 Foto: Wikipedia

Betaling med app – vi har truffet en nerve!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

I sin søken etter nye, effektive digitale løsninger glemmer de unge, fremadstormende systemutviklere, at det er 600 000 ikke-digitale mennesker i Norge. Det er folk som ikke har digitale kunnskaper, eller digitalt utstyr og som ikke er på nett. Disse skal også betjenes!

Betaling via smarttelefon og app er en løsning som brer seg med stor fart. Problemet oppstår der dette er eneste betalingsmulighet som tilbys. Det setter de i forlegenhet som ikke har smarttelefon.

Vi har i tidligere hatt innlegg i SENIORAVISA fra en restaurant hvor man må ha smarttelefon for å lese menyen, for å bestille og for å betale.

Så har vi i et annet innlegg som tar for seg Østfold Kollektivtrafikk. De forutsetter at du har smarttelefon og app. Dette tilbys som eneste betalingsmulighet for billett på Østfold Kollektivtrafikk sine busser.

Selv om dette ikke har bekymret systemutviklerne i særlig grad, så ha det til gjengjeld engasjert mange eldre, de uten smarttelefon. Vi har sjelden opplevd å få så mange tilbakemeldinger fra publikum. Vi har for lengst sluttet å telle. Det er åpenbart at vi har truffet en nerve!

I tilsvar til SENIORAVISA av den 1. februar varsler Østfold Kollektiv trafikk at det vil komme en ny løsning basert på vanlig mobiltelefon og SMS.

Nå har de kommet med en pressemelding:

Vi klipper noen avsnitt fra pressemeldingen som for øvrig har stått i Fredrikstad Blad den 13. februar og Moss avis den 11:

«Koronaen har gjort kjøpet av bussbillett vanskeligere for enkelte. Nå introduserer Østfold kollektivtrafikk en ny billettløsning.

– SMS-billett er et tilbud til de som ikke har smarttelefon eller mulighet til å bruke nettbutikken vår. Tilbudet er midlertidig, og i sammenheng med at fremste dør på bussen er stengt, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk, i en pressemelding.

Johnsen forteller at mange samvittighetsfulle passasjerer har etterlyst en billettløsning som ikke krever smarttelefon. Nå håper Johnsen at det nye billettsystemet på SMS vil gjøre det litt enklere for flere å kjøpe billett – til fremste bussdør igjen kan stå åpen.»

Billettsystem på SMS presenteres som en enkel løsning:

«For å kjøpe billett, må passasjeren sende et kodeord til telefonnummer 1930. Kodeordet avhenger av hvilken billett passasjeren ønsker å kjøpe. Med SMS kan passasjeren kjøpe enkeltbilletter for voksen, barn og honnør. Prisen for enkeltbilletten er den samme som om den ble kjøpt om bord på bussen, henholdsvis 40, 20 og 20 kroner. Prisbetingelsene er noe annerledes for Nedre Glomma og Linje 9 Askim-Oslo.»

Vi gir Østfold Kollektivtrafikk honnør for at de har forsøkt å finne en effektiv løsning for de som ikke har smarttelefon. Vi har prøvd løsningen på vår trofaste Doro-telefon. Vi er ikke overbevist om at alle vil oppleve løsningen som «enkel». Håper likevel det vil fungere!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter