Betaling på buss – Østfold kollektivtrafikk svarer!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Vi har i to tidligere innlegg i SENIORAVISA, den 18. og 25. januar rettet kritikk mot Østfold kollektivtrafikk for manglende mulighet for å betale for seg på bussen hvis man ikke har smarttelefon og app. Vi har påpekt den lovfastsatte plikten til å ta imot kontanter som betaling, samtidig som vi peker på at det er 600 000 ikke digitale i Norge, de som er uten smarttelefon, som har krav på betalingsmuligheter. Regner med at dette også er i busselskapets interesse!

Se nedenfor hva Østfold kollektivtrafikk svarer:

Hei!

Dette er en vanskelig tid for kollektiv trafikken, ber om forståelse for dette.

Åpningen av fremste buss dør vil øke kontakten mellom passasjerer og sjåføren, både ved passering og billettkjøp.

Smittevernveilederen for kollektivtrafikken gir oss anledning til å innføre kontaktreduserende tiltak. Ut fra en helhetlig vurdering av smittevernhensyn for både passasjerene og sjåførene, innfører vi et midlertidig forbud mot kontant betaling. Håndteringen av kontanter i forbindelse med billettkjøp øker passeringstiden forbi sjåføren og kan gjøre det vanskeligere å opprettholde én meters avstand. Derfor vil verken Østfold kollektivtrafikk eller noen av de andre store kollektivselskapene tilby dette, i lys av smittevern.

Enkelte passasjerer peker på at norsk lov pålegger Østfold kollektivtrafikk – og alle andre tjenesteytende virksomheter i Norge – å ta imot kontanter som betalingsmiddel. Det stemmer. Vi ber deg likevel om å la være å hevde denne rettigheten i en liten periode. Å kutte kontantbetaling i en kort periode er et risikoreduserende tiltak som beskytter deg, dine medpassasjerer og sjåføren.

Vi følger nøye med på smitteutviklingen i samfunnet og myndighetenes råd og anbefalinger. Når smitterisikoen for Covid-19 i samfunnet vårt gjør det forsvarlig, vil vi oppheve det midlertidige kontantforbudet.

Vi har forståelse for at noen opplever denne løsningen som upraktisk. I lys av at det fortsatt er unntakstilstand i samfunnet vårt, håper vi at dere kan legge denne frustrasjonen til side.

Vi vil om kort tid ha på plass en løsning med kjøp av bussbilletter via tekstmelding. Vi opplever at de fleste ønsker å gjøre opp for seg når de tar bussen. Mer informasjon kommer på plass veldig snart om dette.

Vi nekter ingen å være med på bussen som ikke har gyldig billett, vi bøtelegger heller ikke. Så har man ikke muligheter til å benytte seg av betaling i vår App Østfold billett/SMS, så kan man bare sette seg på bussen med god samvittighet.

Vennlig hilsen

Ronnie

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter