Bysykler – eksklusivt for de med Smarttelefon!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer for å se hele innlegget! –

Sykkel er et fenomenalt fremkomstmiddel, for kortere og lengre turer. Man kommer enkelt og greit frem, og så får man sårt tiltrengt mosjon på kjøpet! I Nedre Glomma regionen har «Bysyklær» introdusert et tilbud om lånesykler – altså gratis!

Dette et kjempetilbud for de som av en eller annen grunn ikke har egen sykkel. Et av våre medlemmer, Øivind Strømnes, er en av disse, så han har ønsket tilbudet om gratis lånesykkel velkommen.

Skuffelsen ble stor da han skulle benytte tilbudet. Han får erfare at tilbudet ikke gjelder ham fordi han er en av anslagsvis 650.000 personer i Norge som ikke har smarttelefon.

Her følger Øivind Strømnes sin info til våre lesere:


«Om Bysykler!

Jeg er en av mange som synes tiltaket med gratis lån av sykler er flott. Imidlertid tilhører jeg en gruppe mennesker, som av forskjellige grunner, ikke har en slik nymotens telefon, som for øvrig visstnok koster flere tusen kroner – smarttelefon heter det visst!

Slik jeg erfarer, får man ikke benyttet tilbudet om gratis lånesykkel uten smart-telefon! Dette er uakseptabel diskriminering.

For mange av oss er en enkel, vanlig telefon mer enn god nok. At vår gruppe skal kunne bli utesluttet fra en låneordning av sykler, som jeg skulle tro var tiltenkt til bruk for alle, er klar diskriminering! Dette sier nok Diskriminerings-loven noe om!  

Noen ganger kan det se ut som om systemutviklerne fullstendig glemmer, eller ser bort fra det faktum at det fortsatt er en stor gruppe som ikke har smart-telefon! En gang må vel også system-utviklerne våkne!

Jeg har spurt «Bysyklær» om de vil ta initiativ til at det flotte tilbudet om lånesykler også blir gjort tilgjengelig for alle oss som ikke har smarttelefon, eller om de vil fortsette den åpenbare diskriminering av de som ikke har smarttelefon. Jeg har så langt ikke fått noe klart svar på dette!»

 

Øivind Strømnes

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter