Coronavaksine – den første dose er satt!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Min bedre halvdel og jeg er i årsklassene nærmere 85 enn 80. Derfor har vi vært så heldige å få stå langt fremme i vaksinasjonskøen. Og nå er den første dose satt! I Fredrikstad var de så heldige at de tidligere lokalene til legevakten stod tomme. Her etablerte kommunen sitt Corona-senter, for testing og vaksinering. Lokalene er velegnet til formålet.

Det startet ikke så bra for oss. Vi forsøkte å få bestilt tid for testing ved å ringe «Corona-telefonen». Det tok over en time før vi kom igjennom. Så prøvde vi oss på ny da vi skulle bestille vaksinering. Vi startet som nummer 50 i køen og ga opp når vi hadde kommet til nummer 37. Vi ringte servicekontoret i kommunen, startet som nummer 7 og fikk snart bestilt time for vaksinering!

Testingen var en enkel affære, og testresultatet hadde vi i løpet av et døgn. Ingen smitte registrert. Vaksineringen bestod av litt flere ledd, bl. annet med registrering av forskjellig persondata. Selve stikket er gjort unna på et blunk, men deretter fulgte en ventetid på 20 – 30 minutter før vi slapp ut.

Det generelle inntrykket er at virksomheten i Corona-senteret er vel bemannet, med kvalifisert personell, samtidig som det hele er meget godt organisert. Man opplever å bli godt tatt hånd om og at vaksineringen foregår i jevnt og rimelig høyt tempo. Vi har tillit til at kommunen kommer vel gjennom massevaksineringen – om de får den vaksine de trenger.

Vi er avhengige av at flest mulig vaksinerer seg slik at det kan utvikles en flokkimmunitet. De smittebegrensende tiltakene virker, men ikke slik at de alene slår ut viruset. Derfor er vi avhengig av en vellykket massevaksinering. Jo flere som blir vaksinert, jo bedre er det!

Innledningsvis har vi pekt på telefontjenesten som ikke gikk så bra til å begynne med. Ellers vil vi si at det burde vært gratis parkering. Men kr. 60,- i parkering skulle kunne forsvares med at vaksineringen er gratis!

For vår del føler vi at et vendepunkt er nådd. Vi har fått den første dosen og reservert time for den neste. Da er vi fullvaksinert!

– Håper det ikke er for optimistisk å tro at oppløpet nå har startet – i andre enden mener vi å kunne skimte Rematakti-stranden i Pythagorion på Samos. Blir det ikke mai, så må vi se om vi kan få det til i september!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter