Data før dato – gjenåpning trinn 4 utsatt!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Helseministeren er krystallklar. Det blir ikke noen gjenåpning av landet før vi har tilfredsstillende kontroll på Coronaviruset. Det å avvikle alle restriksjonene og åpne for tidlig, har medført ny smittespredning i de landene som har forsøkt seg på dette. Det er godt at vi har myndigheter som har mot og styrke til å stå imot.

Likevel, Helseministeren ga uttrykk for optimisme under regjeringens pressekonferanse fredag 28. juli. Han er godt fornøyd med vaksineringen, hvor vi nå kan begynne å se slutten. 3.412.000 er vaksinert, og alle voksne vil ha fått sin førstedose vaksine i løpet av de nærmeste par ukene. Det innebærer at vi nærmer oss masseimmunitet.

Nå er det om å gjøre å få vaksinert de yngre siden de står for det meste av den smittespredning vi opplever nå!

Når Helseministeren likevel er forsiktig så har det sammenheng med uforutsette smitteklynger som oppstår på forskjellige steder. Bergen har høye smittetall, på Strømmen ble 52 smittet etter en bryllupsfest, det er Coronasmittet passasjer på Hurtigruten og så har myndighetene i mente den smittespredningen de opplever i land som har fjernet restriksjonene.

Coronaviruset er en seiglivet motstander, som henter nye, muterte varianter fra reservebenken. Nå er det Deltaviruset som dominerer.

Dette merkes godt i England som har fjernet alle restriksjoner, og får betale for dette med en hurtig og sterk stigning i smittespredningen. I Australia som har greidd seg bra gjennom den første fasen av pandemien, er de nå på full retrett og har måttet gjennomføre en nærmest full nedstenging av landet! Det finnes flere land som har gjort samme erfaringene.

Det blir nå gjennomført lettelser i noen mindre begrensninger i trinn 3 av regjeringens plan.

En ny vurdering av om hvorvidt vi skal kunne fjerne restriksjonene i trinn 4 vil skje i midten av august!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter